Sítalppal Salzburg környékén

Leesett a hó Salzburg tartományban, ahol összesen 1700 kilométer hosszú sípályával, 570 felvonóval, az éjszakai sízés különös élményével, termálfürdőkkel, kulturális és zenei programokkal várják hazánkból is a téli sportok kedvelőit.

Ország-világValló László2009. 11. 14. szombat2009. 11. 14.
Sítalppal Salzburg környékén

álság ide vagy oda, nem múlik a befektetési kedv: a Salzburg tartományi sífelvonók és hegyi vasutak üzemeltetői idén is euró tízmilliókkal újították föl, fejlesztették, illetve tökéletesítették létesítményeiket. Ennek köszönhetően a régió sípályáinak már háromnegyede mesterségesen havazható, a gleccserek léte, illetve a sí-régiók hóágyú arzenálja az enyhébb teleken is garantálja a sítalpak alá való havat.

Az idei szezontól 17 kivilágítható sínpálya várja a fáradhatatlan lesiklókat, amelyek között a leghosszabb a Bad Hofgastein 8 kilométeres és 1440 méter szintkülönbségű pályája. A tartomány szuper sí-kártyával is csábítja a vendégeket, amely 3-tól 14 napig terjedő időszakra váltható és a 23 sí-régió mindegyikére érvényes, ugyanakkor több kedvezmény is jár vele.

A szervezők és vendéglátók szomorúsága, hogy az utóbbi tíz év alatt mintegy százezerrel csökkent a fiatalkorú vendégeik száma. Nem annyira az anyagi helyzetük, sokkal inkább a kényelmük, a sporttól való elfordulás oka (a karosszékbe süppedve interneteznek, ahelyett, hogy fölkerekednének és mozognának). Ezért több régió is tervezi, hogy 14 évig ingyenessé teszi a síoktatást. A téli sportok iránti érdeklődés lanyhulásának tünete az is, hogy már a németek és az osztrákok sem szereznek be sífelszerelést maguknak, hanem bérlik alkalmilag.

Nemcsak a havas tartomány, de maga a főváros, Salzburg is várja a vendégeket. Ausztria lélekszám szerint negyedik legnagyobb, ámde a második legkedveltebb városa a Mozart Adventi Hét rendezvénysorozatával nyitja a téli szezont november 19 és 26 között.

Kattitntson a fotóra és megnyílik a képgalériánk!

Ezek is érdekelhetnek