Nagyszerű innovációk nőknek

Ma, a nőnap alkalmából nyitja meg kapuit a Nagyszerű innovációk nőknek című kiállítás. A Gödör Klub lépcsőin olyan XX. századi találmányok és mindennapos tárgyak mutatkoznak be, amelyek megváltoztatták a modern nők életét és gondolkodásmódját.

Ország-világRomvári Orsolya2010. 03. 08. hétfő2010. 03. 08.
Nagyszerű innovációk nőknek

Rúzs, nejlonharisnya, mosogatógép, epillátor, gőzölős vasaló. A női mindennapok jól, szinte észrevétlenül szolgáló kellékei, melyek előnyeit nagyanyáink még nem élvezhették, ma pedig már nehéz elképzelni az életünket nélkülük.

A modern nő evolúciója folyamatosan zajlik: újabb és újabb hatások érik, divatok alakítják; gazdasági súlya fokozatosan nő, társadalmi szerepe újra és újra átrajzolódik. Az egyik mosópormárka támogatásával életre hívott kiállítás azokat a tárgyakat mutatja be, amelyek forradalmat hoztak a nők életébe, s hozzájárultak ahhoz, hogy a XX. század végére az egészen új, minden eddiginél függetlenebb, öntudatosabb, szabadabb és nőiesebb nő megszülessen.

A kiállítás az apró tárgyak nagyszerűségét és jelentőségét hirdeti, amelyek jóval nagyobbak és többek annál, mint azt első látásra hinnénk vagy sejthetnénk.

Helyszín: Gödör Klub, 1051 Budapest V., Erzsébet tér.
Nyitva tartás: március 8. 16:30-tól április 8-ig , a nap 24 órájában
A szabadtéri kiállítás ingyenesen látogatható.

Ezek is érdekelhetnek