Csak szabadon...

Tíz színpad, csaknem 300 fellépő, celebkemping, számos kulturális, sport- és turisztikai program, több tízezer egyetemista és főiskolás – a nyár legnagyobb hallgatói bulija, az EFOTT az idén július 13 és 18 között Pécs-Orfűre várja a diákokat.

Ország-világHardi Judit2010. 07. 01. csütörtök2010. 07. 01.
Csak szabadon...

Most sem szabad kihagyni az ország legrégebbi nyári fesztiválját, az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóját. 1976-ban, az első EFOTT-on – amit a Pécs melletti Abaligeten szerveztek meg – huszonöt főiskola, illetve egyetem 350 hallgatója vett részt, napjainkra pedig a rendezvényt a legnagyobb fesztiválok között tartják számon. Tavaly minden eddiginél többen, mintegy 64 ezren váltottak rá napi- és hetijegyet. A fesztiválnak minden évben más és más város ad otthont, így a három évtized alatt az EFOTT bejárta az országot, most pedig Pécs-Orfűre várják a bulizni vágyókat.

A 0. napon a Ladánybene jubileumi koncertjével kezdődik az EFOTT, az egyhetes programsorozatot pedig majd a Kispál és a Borz koncertje zárja. Mindeközben tíz színpadon a magyar zenekarok legjobbjai szórakoztatnak majd, többek között Ákos, Quimby, Tankcsapda, 30Y, Magna Cum Laude, Bëlga, Bikini, Mystery Gang, Belmondo, Neo –és még sokan mások.

De nem csak zenei műsorok várják a fesztiválozókat. Fellépnek a stand up comedy legjobbjai, lesznek kerekasztal beszélgetések, kulturális programok, sportesemények. s persze ezúttal sem maradhat ki a Civil Falu. Érdemes lesz az idei év Európai Kulturális Fővárosába, azaz Pécsre is átnézni egyszer-kétszer a fesztivál ideje alatt, hiszen a megyeszékhelyen is rengeteg program várja a fiatalokat. Hogy könnyebb legyen az utazás, a fesztivál helyszíne és Pécs között EFOTT-buszok közlekednek majd.

Az idén még egy különlegességre is számíthatnak a fesztiválozók. Az egyetemek és főiskolák közötti verseny eredményeképpen olyan médiaszemélyiségek érkeznek Orfűre, mint például Aigner Szilárd, Benkő Dániel, Hajas László, Havas Henrik vagy Vad Kati - akik a számukra felállított celebkempingben táboroznak majd.

A részletes programért kattints ide: www.efott.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek