Virág-kocsik indulnak Pécsre és Egerbe

Nemzetközi esemény a Debreceni Virágkarnevál, melynek egyes kompozíciói már az augusztusi ünnep előtt is megtekinthetőek hazánk egyes városaiban.

Ország-világBalogh Mária2010. 07. 09. péntek2010. 07. 09.
Virág-kocsik indulnak Pécsre és Egerbe

Műértéssel, kelllő precizitással készülnek a különböző élet-, mese- és történelmi képet megelevenítő kocsik virágszobrai az idei Debreceni Virágkarneválra. A csaknem húsz remekműből néhány alkotást az érdeklődők már augusztus 20. előtt megtekinthetnek három hazai városban.

Mivel a szervezők szeretnék még színesebbé és vonzóbbá tenni az idei Debreceni Virágkarnevált, ezért nem csak a fellépő művészeti csoportok számát növelték, de egyes virág-kocsik hamarosan láthatóak lesznek Pécsett, Balatonfüreden, illetve Egerben is. Az utóbbi helyen már július 15-én teljes pompájában csodálhatja meg a közönség az igényesen megtervezett, kifaragott és feldíszített kocsit.

Ugyancsak újdonságnak számít, hogy a megnyitón – a megyeszékhely első virág-kocsiját követve – több mint kétszáz néptáncos eleveníti meg a cívisváros történelmének egy-egy momentumát

Az augusztus 20-án megrendezésre kerülő virágkarnevál előtt már hetekkel korábban kezdetét veszi a Cíviskorzó, mely minden igényt kielégítő kulturális, hagyományőrző, szórakoztató és zenei programokkal várja a Debrecenbe érkezőket.

Ezek is érdekelhetnek