Az Avatar is Debrecenben járt

Rengeteg hazai és külföldi érdeklődő kísérte figyelemmel a 41. Debreceni Virágkarnevált és az azt kísérő színvonalas programokat. A tizenhat szépséges virágkocsi néhány napig még Debrecenben lesz látható, majd öt alkotást Nagyváradra visznek, hogy az ottaniak is megcsodálhassák.

Ország-világBalogh Mária2010. 08. 20. péntek2010. 08. 20.
Az Avatar is Debrecenben járt

A virágkocsik menetét – melynek élén a Szent Korona óriás, színes virágokból kirakott mintázata haladt – velocipédek vezették fel. Őket követték a virággal díszített kerékpárosok menete, majd érkeztek az old timerek. Ez utóbbi kocsikban ültek a zsűritagok – Bálint György, Halász Judit, Regőczy Krisztina, Sára Sándor, Pásztor István –, akiket az öreg járgányok a Nagyerdei Stadionig szállítottak, ahová a feldíszített kocsik és a művészeti csoportok érkeztek produkcióikkal, végigvonulva Debrecenen. A zsűri – a több évtizedes szokás szerint – már a felvonulás előtti éjszaka megtekintette a készülő műveket. Ebben az évben több mint 3 millió szál élő-, és szárazvirággal díszítették az alkotói és segítőik a virágkocsikat.

Az idei virágkarneválon Pikó Sándor képzőművész „Virágzó logisztika” című alkotása győzött. A feldíszített kocsi élén a remekül megtervezett és megfaragott, több ezer száraz virágból kirakott vágtázó lovak élethűségükkel a közönséget is megtévesztették. A Virágzó logisztika minden létező díjat besöpört.

A második a „Dr. Bubó” élethű mesejelenete, a harmadik pedig a „Thomas, a gőzmozdony” című alkotás lett. A fellépő művészek csoportjában a zsűri a Debreceni Népi Együttes produkcióját tartotta a legjobbnak.

Nagy sikere volt az Avatarnak, a Darth Vadernek, az igazságos Mátyás királynak, a Debreceni Egyetem virágkocsijának is. Ez utóbbiról Dobó Ágnes, Magyarország idei szépségkirálynője köszöntötte a nézőket. Ugyancsak kellemes meglepetést szerzett a múlt század hangulatát idéző, balatonfüredi kocsi, melyről az Anna-bál idei szépe, Kocsis Korina integetett.

Ezek is érdekelhetnek