Tekerj a Debreceni Virágkarneválra!

Augusztus 20. a virágok ünnepe is Debrecenben. Az idén 41. alkalommal rendezik meg a cívisvárosban az országos és nemzetközi hírű parádés programot, melynek része a virágdíszes kerékpáros felvonulás is.

Ország-világBalogh Mária2010. 08. 17. kedd2010. 08. 17.
Tekerj a Debreceni Virágkarneválra!

A Debreceni Virágkarneválon tizenhat virággal díszített kocsi vonul a Nagyállomástól a Nagyerdei Stadionba. A virágos kocsik közt hét magyar és kilenc külföldi csoport színes műsorával szórakoztatja a nagyérdeműt.

A városon végigvonuló menet reggel nyolc órakor indul és 10 órára ér a Nagyerdőre, ahol a Stadionban neves emberekből álló zsűri, illetve a közönség értékeli a virágkocsikat,  művészeti produkciókat. A zsűri elnöke ismét a 91 esztendős Bálint György, az ország Bálint gazdája  lesz.

Tavaly olyan nagy sikert aratott a virággal feldíszített kerékpárok felvonulása, hogy most ők tekernek majd a menet élén. Soraikban lesznek a hatalmas kerekű velocipédesek is.

A Tourinform iroda először tavaly kapta a felkérést, hogy virágkarnevál kísérő rendezvényeként szervezze meg a virágdíszes kerékpáros felvonulást. A rendezvény előzménye egy 1900-ra nyúlik vissza, amikor is a cívisváros lakosai felvirágoztatott biciklikkel szerveztek kerékpáros korzót. E felvonulással és az azt követő szabadtéri kerékpáros programokkal így új fejezet nyílt a virágkarnevál történetében. A kerékpáros felvonulás és korzó programjairól az iranydebrecen.hu és a fonixinfo.hu weboldalak adnak folyamatos tájékoztatást.

Ezek is érdekelhetnek