Bioenergia, bor és bonsai

Január 26-29. között az AGRO+MASHEXPO-val kezdődik a 2011. évi kiállítási idény, s az utóbbi évek jól bevált gyakorlata szerint ugyanebben az időpontban zajlik a SZŐLÉSZET ÉS PINCÉSZET, valamint a MAGYAR KERT is a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.

Ország-világ2011. 01. 10. hétfő2011. 01. 10.
Bioenergia, bor és bonsai

A tízezer négyzetmétert is meghaladó kiállítás együttes a gép, termék és eszközvásárlás lehetősége mellett a konferenciák, előadások sorát nyújtja az ágazatok szakemberekeinek és a gazdáknak.

Három napra több mint hatvan előadást terveznek, köztük olyan fajsúlyos témákban, mint a vörösiszap-katasztrófa utáni tájrehabilitáció, vagy az új KAP-program, az állattenyésztési támogatások, vagy a bioenergia lehetőségei.

Az idén is lesz egész napos borkonferencia. A szőlészeti kiállítás programjának jó része a bormarketing kérdéseit tárgyalja. A kertészeti újdonságok között a távol-keleti „bonsai” magyar szakemberek gondozta hajtásaival is megismerkedhetnek az „egészen kis kertek” rajongói, emellett az egyik fő téma a közterületek és házkertek növényvédelme lesz.

Az AGRO+MASHEXPO nagyságával, kínálatával és szakmai programjaival együtt vezeti a sort a hazai agrár-gépkiállítások között. A hazai piac szereplői nagy arányban képviselik magukat, mellettük pedig jelen lesznek még cseh, szlovák és német kiállítók is. Az idén több mint 150 kiállítóval számolhatnak a látogatók. A 2011. évi kiállításon részt vesz az EU Brüsszeli Bizottsága, ami külön rangot ad a rendezvénynek.

A január 26-i megnyitón ünnepélyesen átadják az Innovációs díjakat. A pályázatok értékelése már megtörtént, s ezek szerint „INNOVÁCIÓS DÍJ”-ban részesült a Ferro-Flex Gép- és Szerkezetgyártó Kft. változó geometriájú, FF 2300 EH homlokrakodója; a Bagodi MEZŐGÉP Gép- és Fémszerkezetgyártó Kft. BUD-2 univerzális nagyteljesítményű dugványozó gépe; az OMIKRON Kereskedelmi Gyártó, Javító és Szolgáltató Kft. OMKS-8,4 típusú kombinátora.

„KÜLÖNDÍJ"-at kapott a DERALAND Kft. pályázata, az Ålö Quicke LCS traktor homlokrakodó-vezérlés; a Cellarius Kereskedőház Kft. pályázata a MasterMind Remover MMR 50; és az AGRO Legato pályázata, a HungaroLact Fejési Technológia. További hat pályázat elismerő oklevelet kapott.

A megújult HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont – a hazai kiállító terek mostanra kialakult nagyobb választéka mellett is – egyedülálló módon képes az európai színvonalú agrár-szakkiállítások megrendezésére. Az AGRO+MASHEXPO mindmáig a legtöbb szereplővel a legnagyobb területen zajló agrárgépipari fórum, amelyre mindenképpen odafigyelnek a piac hazai és külföldi szakemberei.

Bővebb információ a kiállításokról és a szakmai programokról:

www.hungexpo.hu/agromashexpo

www.hungexpo.hu/szoleszetespinceszet

www.hungexpo.hu/magyarkert

//

_gde_kpfkdvkrgk = new Image(1,1);

_gde_kpfkdvkrgk.src="http://ghu.hit.gemius.pl/_"+(new Date()).getTime()+"/redot.gif?id=.Wo64atIk_PKoW_6I.VW8rSmfcCK3e8swTgABBC6wLf.z7/stparam=kpfkdvkrgk";

//]]>

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek