Világszenzáció az Operaházban

Világszenzációra készül a Magyar Állami Operaház: Bartók Béla művét szemüvegben nézhetjük – 3D-s vizuális technikát alkalmaznak a színpadon.

Ország-világBorzák Tibor2011. 01. 11. kedd2011. 01. 11.
Világszenzáció az Operaházban

Győriványi Ráth György, a Magyar Állami Operaház főzeneigazgatója elsőként online zenei portálon vezetett blogján adott hírt a világszenzációról: 3D-s technikát alkalmazó színpadi operabemutatóra készül társulatával.

A produkciót a kínai állam, a velencei La Fenice színház és az Operaház koprodukciójában mutatják be szeptember 9-én és 10-én az Andrássy úti dalszínházban. Bartók Béla A kékszakállú herceg vára című művét szemüvegben tekintheti meg a budapesti közönség, amely így lesz részese a színpadi produkciónak – akárcsak a világ mozilátogatói a háromdimenziós filmeknek.

– A hármas együttműködés lényege mindenekelőtt ez az újdonság, míg a másik fontos célja az, hogy Kínába is eljusson Bartók világhírű műve, mely még sosem hangzott el a távol-keleti országban – adta hírül Várkonyi Judit, az Operaház sajtóreferense. – Az est ötletgazdája Francesco Stochino Weiss producer. A tervek szerint olasz rendező és díszlettervező, valamint hazai jelmeztervező viszi színre a művet, melynek magyar alkotók és közreműködők adják meg az autentikusságát.

Az egyfelvonásos oprában Judit alakjának megformálója Komlósi Ildikó, a nemzetközi operaszínpadok jelenleg egyik legismertebb mezzoszopránja lesz, míg a herceg szerepére még keresik a legalkalmasabb hazai basszistát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek