Csak a katasztrófa számít!

A tavalyi év bővelkedett a drámákban, azonban a japán természeti és nukleáris katasztrófa mindent lesöpört az amerikai médiafogyasztók körében.

Ország-világKovács Réka2012. 01. 12. csütörtök2012. 01. 12.
Csak a katasztrófa számít!

A Pew Research Center évösszegző tanulmányában azt vizsgálták, mely témák uralták az amerikai sajtót, továbbá mely témák érdekelték legjobban a fogyasztókat. A helyi vonatkozású belpolitikai, gazdasági hírek mellett tavaly számos nagy horderejű eseményről számolt be a média, amelyek tartósan magukra vonták az olvasók figyelmét.

A legnagyobb érdeklődést a márciusi japán természeti, majd ennek eredményeként jelentkező nukleáris katasztrófa kapta, mely után a fogyasztók 57 százaléka követte aktívan a friss híradásokat.

Hasonlóan nagy arányban figyeltek áprilisban az olaj és benzinárak emelkedéséről szóló beszámolókra, illetve májusban az egy évtizede keresett terrorista vezér, Oszama bin Laden megöléséről szóló hírekre is. Előbbit 53, utóbbit 50 százalékos arányban követték kiemelten – olvasható az ELTE hírlevelében – a Mubarak elnök lemondását eredményező egyiptomi zavargások, Kadhafi elnök halálával végződő líbiai krízis és az iraki csapatkivonás azonban csak minden harmadik embert érdekelt.
 

Ezek is érdekelhetnek