Megoldódhat az Orbán Viktor által felvetett talány!

Az OECD azt javasolja Magyarországnak, hogy vessen ki személyi jövedelemadót a nyugdíjakra. Az első hallásra abszurd ötlet életképes is lehet, és az sem biztos, hogy a kormány most hall róla először.

Ország-világO. Horváth György2012. 03. 13. kedd2012. 03. 13.
Megoldódhat az Orbán Viktor által felvetett talány!

Lehet, hogy Orbán Viktor már ismerte az OECD most napvilágra került javaslatát már napokkal ezelőtt? A miniszterelnök ugyanis egy olyan kijelentést tett, miszerint az lenne ideális, ha az országban a mostani helyett 5,5 millióan adóznának. Akkoriban ezt senki nem értette, illetve a többség félreértette, mondván ennyi munkahelyet látna jónak Orbán.

A talányt a mostani OECD-javaslat feloldhatja: meg kellene adóztatni a magyar nyugdíjasokat. Lám, így lehet átvágni a gordiuszi csomót: nem lesz kétmillióval több munkahely – ez irreális elképzelés is lenne rövid távon –, viszont adóalanyok számát lehet kétharmaddal bővíteni. Az sem biztos, hogy minden nyugdíjasnak kellene fizetni, "csak" mondjuk a nagy nyugdíjat kapóktól vonnának le például 10 százalékot. Ami nagy pénz, őket viszont nem vágná földhöz...

Ezek is érdekelhetnek