Példaképek, akikre büszkék lehetünk

Idén ötödik alkalommal adták át a MOL Új Európa Alapítvány kurátorai a Tehetséggondozásért Díjakat, ahol évente a legáldozatkészebb, legjobb tanárok részesülnek elismerésben.

Ország-világKovács Réka2012. 03. 09. péntek2012. 03. 09.

Fotó: Sás Benedek

Példaképek, akikre büszkék lehetünk Fotó: Sás Benedek

Az Alapítvány 2007 óta összesen 40 edzőt és tanárt részesített eddig a díjban, amely komoly erkölcsi elismerés az évek óta pályán lévő, áldozatkész tanárok és edzők számára. Évről évre egyre több jelölés érkezik a legjobb szakemberekre, így 2011-ben több mint 1700 darab jelölés érkezett az Alapítványhoz, ami többszöröse a korábbi években leadott jelölések számának. A jelöltek közül az Alapítvány kuratóriuma végül azokat választotta ki, akik már bizonyították, hogy szakmai és emberi kvalitásaik miatt egyaránt érdemesek az elismerésre, valamint a helyi közösség megbecsült és elismert tagjai.

A tavalyi év legkivűlóbb tanárai így Ácsné Szily Éva hegedűtanár (Budapest), Dr. Kotek László fizika mestertanár (Pécs), Kovács Október biológia-kémiatanár (Budapest) és Tiszai Zsuzsanna és Lovas Bálint néptáncpedagógus, etnográfus házaspár (Debrecen) lettek.

A sportszakemberek között pedig Agócs Mihály kajak-kenu mesteredző (Budapest), Andrássy Árpád sportlövő szakedző (Szeged), Perjámosi Kata úszóedző (Budapest) és Zemen János futó mesteredző (Budapest) részesült az elismerésben.

A díjakat az alapítvány kurátorai adták át, többek között Sebestyén Júlia, Európa-bajnok műkorcsolyázó, az alapítvány új kurátora, valamint Csányi Sándor, az Új Európa Alapítvány jószolgálati nagykövete.
 

Ezek is érdekelhetnek