Schmitt nem mond le, de 70 évesen ír egy új doktorit

Schmitt Pál államelnök nem akar lemondani köztársasági elnöki címéről, derült ki a köztévének ma kora délután adott, és este levetített interjújában.

Ország-világO. Horváth György2012. 03. 30. péntek2012. 03. 30.
Schmitt nem mond le, de 70 évesen ír egy új doktorit

Nem mond le az államelnök – derült ki Schmitt Pál köztársasági elnök ma este sugározott interjújából, ami igazából arról szólt, milyen körülmények között készült annak idején doktori értekezése. Az esetleges lemondásáról szinte csak egy kérdés és egy mondatnyi válasz hangzott el.

Schmitt ragaszkodik igazához, többek között kijelentette: „Nem perelek, de érvelek, a becsületemen nem eshet csorba! … Tisztelem a szabályokat és mindenkivel betartatom! ...Megvédem a TF-t, az akkori témavezetőimet, csináltunk egy dolgozatot, az akkori szabályok szerint.”

Schmitt sérelmezte, hogy a Semmelweis Egyetem nem várt egy napot és nem hallgatta meg az ügyben és így hozta a szenátus a döntés kisdoktori címének megvonásáról. „Előbb utóbb az igazság győzni fog – ebben reménykedtem, de most már ki kell állnom az igazamért. - fejezte be mondandóját az államfő, aki megígérte, hogy most, 70 évesen nekiáll egy új doktori cím megszerzésének.

Ezek is érdekelhetnek