Tavaszi fesztivál Békéscsabán

A békési megyeszékhelyen és Békés városában március 14. és április 5. között várják az érdeklődőket a tavaszi fesztivál színpompás rendezvényeire.

Ország-világKovács Réka2012. 03. 11. vasárnap2012. 03. 11.
Tavaszi fesztivál Békéscsabán

NYITÓMŰSOR
Március 14. (szerda) 19.00, Békéscsabai Jókai Színház: A Békéscsabai Tavaszi Fesztivál megnyitója.
„Irodalom és képzőművészet” címmel vándorkiállítás nyílik Békés megyei alkotók műveiből (megtekinthető március 22-ig).
19.30 A Békés Megyei Szimfonikusok Kamarazenekara műsora.
A szimfonikus zenekaron belül megalakult kamarazenekar 2011 áprilisában adta első önálló koncertjét Békéscsabán. A műhelymunka a koncertet követően tovább folytatódott, az együttes Uhrin Viktor hangversenymester igényes szakmai munkájának köszönhetően még összeszokottabbá, egységesebbé vált, a repertoár is tovább bővült. Így magas szakmai színvonalat képviselő, alapvetően vonós profi kamarazenekar működik a szimfonikus zenekaron belül, amely neves szólistákkal, karmester nélkül is színpadra léphet.
Műsor:
W. A. Mozart: F-dúr divertimento, K 138
C. Ph. E. Bach: d-moll fuvolaverseny, Wq. 22
F. Mendelssohn: h-moll vonósszimfónia, No. 10
E. Grieg: Holberg szvit, op. 40
Művészeti vezető: Somogyi-Tóth Dániel.
Hangversenymester: Uhrin Viktor.
Közreműködik: Sutyinszki Beáta – fuvola.

BLUESBULI
Március 16. (péntek) 21.00, Elefánt Söröző
Gitárpárbaj: Tátrai Tibor, Szász Ferenc jr. és Borsodi László fellépésével
Tátrai Tibor (Hobo Blues Band, Tátrai Band), Szász Ferenc jr. (Pribojszki Band) és Borsodi László (Borsodi Blue) párbajozik ismét a blues klub hadszínterén.
Kihagyhatatlan élmény, blues klasszikusok és meglepetések a programban.

TÁNCHÁZ
Március 17. (szombat) 17.00, Balassi Bálint Magyar Művészetek Háza
Családi táncház. Aprók tánca, tánctanítás, gyerekjátszó.
20.00: Táncmulatság hajnalig.
Muzsikál a Dűvő zenekar.
Vendég Holecz Istvánné Margit, a Népművészet Mestere (Rimóc).

JAZZEST
Március 17. (szombat) 20.00, Békési Úti Közösségi Házak
A Jazz klub vendége: a Tóth Viktor Tercett.
Tóth Viktor a fiatal magyar jazzgeneráció egyik legtehetségesebb tagja – írja róla a szaksajtó. Climbing with mountains című albuma a 2007-es év legjobb jazzlemeze díjat nyerte el, 2011-ben pedig a Fidelio országos szavazásán a 2010-es év jazzszemélyiségének választották. Olyan nagyságokkal játszott együtt, mint Hamid Drake (dob), Henry Franklyn (bass), William Parker (bass), Dresch Mihály (saxofon). Közös koncertjeiket a tanulás, önfejlesztés nagyszerű alkalmait látja. Hangszeres játékára a dinamikus, mégis érzékeny kifejezésmód jellemző, zenei megnyilvánulásaiban a pillanat energiáit kívánja megragadni. Játszott Európa és az Egyesült Államok számos jazzfesztiválján, saját tercettjét vezeti, kortárs táncossal duettezik, népzenét gyűjt, zenét szerez, új utakat keres.

KIÁLLÍTÁS
Március 19. (hétfő) 15.30, Andrássy Úti Társaskör
Az Év Kulturális Plakátja 2010. – kiállítás-megnyitó.
A Magyar Népművelők Egyesülete 28. Vándorgyűlése alkalmából meghirdetett, „Az Év Kulturális Plakátja 2010” című pályázat vándorkiállítását tekinthetik meg az érdeklődők.
A felhívásra 33 szervezet csaknem 60 plakátja érkezett, melyeket olyan közművelődési szakemberek értékeltek, akik maguk is képzőművészettel foglalkoznak: Kerekes László grafikusművész, dr. Cs. Tóth János művészeti író, Angyal László festőművész.
A kiállítás április 5-ig tekinthető meg.

IRODALMI EST
Március 19. (hétfő) 18.00, Békéscsabai Jókai Színház – Szalon a Kortárs magyar írók sorozat keretében
Vendég: Gergely Ágnes költő, író, műfordító. Házigazda: dr. Elek Tibor irodalomtörténész.
A gyomaendrődi születésű Gergely Ágnes „költészete már első verseskönyvében készen állt a míves tanúságtételre. S azóta, kötetről kötetre megújuló érvénnyel, szakadatlanul s gazdagon tanúskodik a szép és a jó igaza mellett, rendíthetetlen kitartással mutatva föl a kultúrává formált élet, a mágiává emelt beszéd, az igazsággá tisztított gondolat hatalmát. Gergely Ágnes poétikája a szellem- és irodalomtörténeti hagyományokhoz az erkölcsi súlyokat hordozó művészet felelősségével keres mindig új utakat.” (Halmai Tamás: Műveltség és mágia, Bárka, 2012/1. szám)

TÁNCMESE
Március 20. (kedd) 9.30, 11.00, 14.00, Phaedra Közéleti Központ
A VSG Kamarabalett előadásában a Rendíthetetlen ólomkatona című táncmese.
Szereposztás:
Ólomkatona: Hankó György
Balerina és házvezetőnő: Annus Beáta
Mesélő és "ördögfiók": Vass Sándor Gergely
Kisfiú és patkány: Vass Márta
Mesélő hangja: Miskovics Róbert (Madách Színház)
Rendező -koreográfus: Vass Sándor Gergely. Hang-fény: Kiss Imre. Látvány, kellék, jelmez: Szabó Csaba és Kovács Tímea.

KÉPZŐMŰVÉSZET
Március 21. (szerda) 16.00., Diáktanya
Varga Roland „Szén- és pasztellrajzok” című kiállításának megnyitója.
„Lehet rajzolni arcokat, árnyékokat, fényeket, tekintetet, de az igazi csoda csak akkor történik meg, ha érzéseket, érzelmeket tudunk vele átadni. Én erre törekszem” – mondja a Diáktanyán látható munkáival kapcsolatban Varga Roland.
A kiállítás április 20-ig munkanapokon, 10 és 17 óra között tekinthető meg.

Március 21. (szerda) 17.00, Andrássy Úti Társaskör
Vendég a Mártélyi Képzőművészeti Szabadiskola és Nyári Tábor.
Kiállítás és beszélgetés a művészekkel.

IRODALMI DÉLUTÁN
Március 22. (csütörtök) 16.00., Munkácsy Emlékház
Alkotó Nők Köre. Beszélgetés Zelenyánszki Andreával költészetről. Házigazda: Mészáros Zsuzsa. A verseket felolvassa: Kerepeczki Nóra

HUMOREST
Március 22. (csütörtök) 19.00, Andrássy Úti Társaskör
Badár Sándor: Magyarok menni Bamako. Stand-up és filmvetítés
Badár Sándor exvasutas, humorista és miegymás, 2011-ben nekivágott a Budapest-Bamako Rallynak. Ennek rendhagyó filmbemutatóra invitálja a humorista az érdeklődőket.

KÉPZŐMŰVÉSZETI KIÁLLÍTÁS
Március 23. (péntek) 11.00, Munkácsy Emlékház
Kovács Péter képzőművész magángyűjteményből válogatott kamara-kiállítása. Az alkotóval beszélget: Mészáros Zsuzsa.

KÉPZŐMŰVÉSZETI KIÁLLÍTÁS
Március 23. (péntek) 15.00, Jankay Gyűjtemény és Kortárs Galéria
A „Kolozsváry-Tevan” megújult állandó kiállítás megnyitója.

SZÍNHÁZI EST
Március 23. (péntek) 19.00, „Csaba” Honvéd Kulturális Egyesület Művelődési Háza
A Feeling Színház bemutatja: Pathlein Péter prókátor. Rendezte: Steinwender József.
A ravasz, számító, bizalmatlan, de nehézkes és a váratlan helyzetekben megszédülő rőföst éppen kapzsisága révén szedi rá az emberét kitűnően ismerő prókátor, ez a remek komédiás, a hízelgés és tettetés nagymestere, csakhogy ő meg saját vermébe esik: a látszatra leggyengébb, legügyetlenebb, legbárgyúbb szereplő, egy juhász fog ki rajta.
Szereplők:
Pathelin Péter prókátor: Skorka Tibor
Giullemette: Salka Zsuzsanna
Rőfös: Fejes István
Birkás: Fekete Dávid
Bíró: Csipke Sándor/Steinwender József

NÉPZENE, NÉPTÁNC
Március 23. (péntek) 20.00, Andrássy Úti Társaskör
Guzsalyas Táncház a Berbécs zenekarral
A Berbécs zenekar 1997 áprilisában alakult. Az együttes összetétele az évek folyamán megváltozott, jelenlegi felállásban 1999 óta működik. Elsősorban gyimesi, moldvai és felcsíki gyűjtésekből válogatott muzsikát játszanak, de olykor merítenek a határainkon belüli zenei dialektusok gazdag népzenei hagyományaiból is. A moldvai csángó népzene pentaton jellegű régies hangzásvilága van legnagyobb hatással együttesükre.

DRÁMAIRODALOM, SZÍNHÁZ
Március 23-25. (péntek-vasárnap), Békéscsabai Jókai Színház
Drámaíró verseny.
A verseny keretében három kiváló drámaíró (Egressy Zoltán, Garaczi László, Szabó T. Anna), három professzionális rendező (Csiszár Imre, Kerényi Imre, Koltay Gábor) és három remek színészcsapat (helyiek és vendégművészek, sztárszínészek) verseng a közönség és a zsűri kegyeiért a Jókai színház összes termeiben. A két napon a színház épülete nyitva áll az érdeklődők előtt, hogy részesei legyenek az előadások megszületésének, valamint a magyar irodalomtörténet egyszeri és megismételhetetlen pillanatának.

JAZZ-ROCK, BLUES, FÚVÓSZENE
Március 24. (szombat) 20.00, Andrássy Úti Társaskör
A Borneo zenekar és a Brassdance együttes koncertje.
A Borneo együttest Jánovszki Pál alapította 2007-ben azzal a céllal, hogy saját zenei ötleteit megvalósítsa. Bár a legtöbben jazz-rock zenekarként könyvelik el őket, muzsikájuk egyfajta fúziós zene, amiben nincsenek tabuk és korlátok: szabadon használják a legkülönbözőbb témákat, stílusokat, legyen az jazz standard, blues és rock klasszikus vagy saját szám. Zenéjükben tökéletesen megfér egymás mellett Miles Davis, Herbie Hancock, a Weather Report, Jimi Hendrix és a Led Zeppelin, természetesen „borneósítva”. Nagy hangsúlyt fektetnek az improvizációra is. A zenekar tagjai: Jánovszki Pál – basszusgitár, Zsiros Dominik – gitár, Illyés Miklós – trombita, Kajári János – pozan, Morár Ferenc – dob. Vendég: Bodrogközi Rita – ének.
A Brassdance réz és tánc némi humorral. Öt rézfúvós és egy dobos izgalmas találkozása, ami nélkülözi a zenei műfajok és stílusok megkötöttségét. A triller show tisztelgés a popzene koronázatlan királyai, Elvis Presley és Michael Jackson előtt. A buliban egy újkori West Side Story is megelevendik. Az együttes tagjai: Horváth Zoltán – trombita, Hammer Gábor – trombita, Pétersz Árpád – kürt, Sörfőző Zoltán – harsona, Maronics Zsolt – tuba, Péter Zoltán – dobok és ütőhangszerek.

SZÍNHÁZ
Március 27-28. (kedd-szerda) 19.00, Ibsen Stúdiószínház
Brestyánszki B. R.: Csörte – karaoke sztárbazár.
Brestyánszki Boros Rozália drámája erősen ironizálva, de kegyetlenül teszi fel kérdéseit: mi történik akkor, ha a modern kor váratlanul tör be vívmányaival – mobiltelefon, tévékamera, laptop, skype – egy falucska egyszerű lakóinak megszokott életébe.

KÓRUSMUZSIKA, FÚVÓSZENE
Március 28. (szerda) 18.00, Evangélikus Kistemplom
A Calandrella Kamarakórus és a Békéscsabai Vasutas Koncert Fúvószenekar műsora.
A Calandrella kamarakórus 2008-ban alakult. Latin eredetű nevét a Békéscsabán is őshonos énekesmadárról, a sziki pacsirtáról kapta. Nívós kulturális események zenei közreműködője, bemutatkozásai alkalmával legfőbb célja a nagyközönség zenei műveltségének gyarapítása, igényes szórakoztatása. 2011-ben az Erkel Sándor Kórusfesztiválon a „Fesztivál Kórusa” kitüntető elismerésben részesült. Karnagya Kutyejné Ablonczy Katalin zenepedagógus.
A Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar fennállása immár 63 éves múltra tekint vissza, 1976 óta a zenekar próbáinak a Vasutas Művelődési Ház ad otthont. Az együttes élén Szűcs Csaba harsonaművész, zenetanár, Békés megyei Príma-díjas, „Békéscsaba kultúrájáért” kitüntetett karmester áll.

KÚRIATALÁLKOZÓ
Március 29-30. (csütörtök-péntek), Munkácsy Emlékház
„Műemléksorsok nyomában”: Kisnemesi Otthonok 11. Országos Találkozója.

KÉPZŐMŰVÉSZETI KIÁLLÍTÁS
Március 30. (péntek) 15.00, Jankay Gyűjtemény és Kortárs Galéria
Gnandt János békéscsabai képzőművész „Retrospektív” című kiállítása. A kiállítás április 24-ig tekinthető meg.

SZÍNHÁZI EST
Március 30. (péntek) 19.00, „Csaba” Honvéd Kulturális Egyesület Művelődési Háza
A Feeling színház bemutatja:
Steinwender József: Egyéjszakás kaland
Két fiatal lány, akik féltestvérek, s eddig egymás mellett éltek, beszélgetésbe elegyednek. Erre éppen egyikük „ciber-térben” kialakult szerelmi csalódásának idején kerül sor. A két érzelmiben, kapcsolatainak megélésében nagyon különböző lány sajátos „öngyógyítási” megoldásról kezd beszélgetni, amikor telefonál egyikük barátja…
Szereplők:
Lizi: Kormos Fanni Maya
Réka: Drozdik Evelin
Balázs: Fekete Dávid

Boldizsár Péter: Félálmaink
Két hajléktalan/csavargó meglelvén aznapi „szállásukat”, elalvás előtt az ébrenlét és az álom, az értelmes emberi létezés és a számukra adott valóság mezsgyéjén egyensúlyozva, keresi a másnapi ébredés értelmét.
Szereplők:
Skorka Tibor és Fejes István.

KONCERT
Március 30. (péntek) 20.00, Városi Sportcsarnok
„Álmodtam, vagy igaz talán?” Omega 50. Jubileumi szimfonikus koncert
A színpadon az Omega Szimfonikus Zenekar: Kóbor János, Benkő László, Debreczeni Ferenc, Mihály Tamás, Molnár György, Szekeres Tamás, Gömöry Zsolt, Katy Zee (UK), JC Connington (UK).

KÖNNYŰZENEI KONCERT
Március 31. (szombat) 20.00, Andrássy Úti Társaskör
A Budapest Acoustic Band műsora.
A Budapest Acoustic Band két akusztikus gitár, ének felállással játszik Békéscsabán. Zenéjük ötvözi a blues, a jazz és a virtuóz latinos stílusokat. Műsorukban saját szerzeményeik mellett a Beatles, Eric Clapton, Sting, a Led Zeppelin és Jimi Hendrix közismert dallamai is megszólalnak. A zenekar 2006. január 17-én játszotta első koncertjét. 2009 januárjában jelent meg első lemezük az Universal támogatásában, „Kapcsolatok” címmel. Békéscsaba a szívük csücske, rendszeres fellépői az Elefánt Sörözőnek valamint a Békéscsabai Kulturális Központnak.

KOMOLYZENEI HANGVERSENY
Április 2. (hétfő) 18.00, Bartók Kamaraterem
Mesterek és tanítványok.
Hangverseny a Bartók Béla Művészeti Szakközépiskola tanárainak és növendékeinek közreműködésével.
Fellépnek:
Bereczki Gábor, Csabay László és Bakos András: kürt. Galambos Hajnalka és Molnár Csenge: ének. Kaczkó Gabriella és Gillich Dóra: blockflöte. Kolarovszki Sarolta és Bagdi Zoltán: ének. Szűcs Csaba és Brindás Barnabás: harsona. Uhrin Viktor és Sztojka Zoltán: hegedű. Zsigmond Zoltán és Binder Norbert: zongora. Soós János, Kovács Márk (szaxofon), Horváth Elek (bőgő), Binder Norbert (zongora). János Hajnalka, Flender Judit, Némedi Annamária, Bozsik Dóra, Gedó Gabriella, Lener Veronika (népi ének), Barbócz Sándor, Bereczki Julianna, Gazsi László Márk, Földesi Márton (népi hegedű), Sztojka Zoltán (brácsa), Pocsay Réka (bőgő).

SZÍNHÁZ
Április 2. (hétfő) 18.00, Ibsen Ház
Szlovák színházi előadás
Angyal, avagy az igazság – kisvárosi abszurd komédia két részben
Szerző: Ivan Holub.
A szarvasi Cervinus Teátrum bemutatójának írója Iván Holub, a mai szlovák drámairodalom egyik legizgalmasabb szerzője, akit a magyar közönség már több darabja által ismerhet. Az abszurd helyzeteket, váratlan fordulatokat rengeteg humorral és kiváló karakterek ábrázolásával teszi igazán szórakoztatóvá, egyben maivá az előadás.

IRODALOM
Április 2. (hétfő) 18.00, Békéscsabai Jókai Színház – stúdióterem
Könyvpremier – Fehér Béla: Kossuthkifli című regényének bemutatója
Házigazda: Darvasi Ferenc kritikus, szerkesztő.
Februárban jelent meg az idei év első nagy sikere, Fehér Béla: Kossuthkifli című hazafias kalandregénye. A markáns, szatirikus hangú regény kiélezett politikai helyzetben játszódik, közben pedig egy roppant mulatságos utazás története is. Benne van a regényben a kuruc-labanc ellentét, emellett lányszöktetés, s ahogyan az a jó kalandregényekben dukál, titokzatos szereplő is fűszerezi a – meseszerűen záródó – cselekményt.

SZÍNHÁZI EST
Április 2. (hétfő) 19.00, „Csaba” Honvéd Kulturális Egyesület Művelődési Háza
A Feeling Színház bemutatja:
Czakó Gábor azonos című műve alapján: Disznójáték.
Szereplők:
Cornwald úr: Skorka Tibor
Yorkshire úr: Csipke Sándor
Mangalicza úr: Fejes István
Kóbor Blőki: Petényi-Skorka Balázs

KÜLÖNLEGES GITÁRZENE
Április 2. (hétfő) 20.00, Városháza előtt
„Ragyogjon kékben”
Negyven békéscsabai és Békéscsaba környéki gitáros zenél közösen a „Ragyogjon kékben” nemzetközi kampány (amerikai kezdeményezés, mely felhívja a figyelmet az autizmussal élő társainkra) keretében kékre világított városháza előtt. A műsorban közismert dalok hangzanak el, a közös éneklésbe a közönség is bekapcsolódhat. Az est végén egy csoportkép készül, amelyen mindenki az ég felé fordítja bekapcsolt mobiltelefonját.

IRODALMI DÉLUTÁN
Április 3. (kedd) 18.00, Városháza, Díszterem
Békéscsabai Irodalmi Estek.
Az irodalmi est a 60 éve elhunyt Molnár Ferencre emlékezik: az előadó színművészek részleteket olvasnak fel a Pál utcai fiúk című regényből, valamint a költészet napja alkalmából József Attila versek hangzanak el.
Felolvasók: Sás Péter színművész és Mátyus Tímea színi hallgató.

KÓRUSMUZSIKA
Április 4. (szerda) 19.00, Városháza, Díszterem
Operaslágerek a Békéscsabai Bartók Béla és a gyulai Erkel Ferenc Vegyes Kar előadásában.
Szólót énekel: Emődi Ildikó. Zongorán kísérnek: Szabóné Banner Zsófia és Nátor Éva. Vezényel: Perlaki Attila.
A Tavaszi Fesztivál két évvel ezelőtti nagysikerű Erkel koncertje is ösztönözte a két „testvérkórust” újabb együttműködésre. A kórusok történetének kezdete Rázga József alapító karnagy nevéhez kötődik, majd az örökséget Perlaki Attila vette át és vezeti sikerrel mindkét művészeti közösséget. A kórusok dalos lelkű tagjait a közös éneklés öröme, a hagyományápolás fogja össze. Sikeres városi és nemzetközi szereplések fémjelzik mindkét vegyes kar útját. Az így csaknem 80 tagú együttessé nőtt kar megszólaltatja Puccini, Mascagni, Bizet, Verdi jól ismert, közkedvelt operáinak kórusrészleteit a kapcsolódó szólóáriákkal.

GITÁR EST
Április 5. (csütörtök) 20.00, Andrássy Úti Társaskör
Kabai Gábor és Tóth Gábor gitárestje.
Kabai Gábor és Tóth Gábor 2009-ben kezdtek el együtt zenélni az általuk alapított Szakítópont együttesben, de Tóth Gábor emellett szólógitárosa a Titkolt ellenállás nevű zenekarnak is. Jelenleg a Seventy Times Seven együttesben játszanak együtt, mely 2011-ben alakult. Városi rendezvényeken akusztikus gitáron duóban, megzenésített verseket, népdalokat, saját dalokat adnak elő. Repertoárjukban például az Ismerős arcok együttes szerzeményei is szerepelnek.

BÉKÉSI PROGRAMOK

ROCKZENE
Március 17. (szombat) 19.00, Kecskeméti Gábor Kulturális Központ
Békési rockzenekarok találkozója.
Fellépő zenekarok: Dark Revenge, Dreadful Peace, Felidae, Scarecrow, NU!

MESEJÁTÉK
Március 19. (hétfő) 13.30, Kecskeméti Gábor Kulturális Központ
Bőrönd mese: zenés mesejáték kisgyermekeknek a Gergely Theáter (Budapest) előadásában.
A nézők egy 10 éves kislány kalandjait ismerhetik meg egy csodabőrönddel és egy igazi cirkuszi kiskutyával. Bogi nem szeret iskolába járni és tanulni. Inkább csavarogna, legszívesebben csak utazgatna és bejárná az egész világot. A bőrönd viszont már nem szeret utazni, világot látni. Inkább iskolába járna, mert az biztosan izgalmasabb és érdekesebb. Ezt a problémát egy cirkuszi kutyus oldja meg. A produkció mai, modern mesemusical. Szereplők: Patai Anna , Bodrogi Attila, Szűcs Réka, Miskovics Róbert.

ROCKOPERA
Március 22. (csütörtök) 19.00, Kecskeméti Gábor Kulturális Központ
Honfoglalás
A Honfoglalás című magyar rockopera feltárja a magyar honfoglalással kapcsolatos legújabb történelmi információkat, üzenve a mai fiataloknak és a Kárpát-medencében élő összes magyarnak, hogy alaposabban ismerkedjenek meg a magyarok valódi történelmével.

SZÍNHÁZ
Március 23. (péntek) 18.00, Kecskeméti Gábor Kulturális Központ
Petőfi Sándor: Szilaj Pista (zenés dráma).
Szereplők:
Petőfi Sándor: Szeverényi Barnabás
Szilaj Pista/halászlegény: Barna János
Lidi: Takács Gáborné
Kocsmárosné: Balla Istvánné
Öreg halász: Buzás István
Úrfi: Salamon László
Közreműködik a Vadrózsa asszonykórus, a Körös Citerazenekar, a Békési Férfikórus, fellép a Békési Hagyományőrző Dalkör.

KÉPZŐMŰVÉSZETI KIÁLLÍTÁS
Március 23. (péntek), Kecskeméti Gábor Kulturális Központ
„Irodalom és képzőművészet”: vándorkiállítás békés megyei alkotók műveiből.

FOTÓKIÁLLÍTÁS
Március 29. (csütörtök) 14.45, Polgármesteri Hivatal emeleti folyosója
Letisztultabb és lényegre törőbb egy szürke árnyalatos kép, ahol nem a színekre, hanem a mondanivalóra koncentrálunk. Olyan fotókat állítnak ki, melyek kis részleteket mutatnak meg a városból, s bár mindenki tudja, hogy itt készültek Békésen, de így még nem látta őket.

TÁRSASTÁNC
Március 31. (szombat) 10.00, Kecskeméti Gábor Kulturális Központ
VII. Fregolina Kupa – versenykönyvvel nem rendelkező táncosok társastánc versenye.

ÜNNEPI MŰSOR
Március 31. (szombat) 16.00, Békési Galéria
Nefelejcs Díj átadó ünnepség.
A Nefelejcs Békési Kulturális és Hagyományőrző Közhasznú Egyesület 2006-ban alakult meg abból a célból, hogy kulturális rendezvényeket valósítson meg a városban. Az egyesülethez köthető a Békési Tökmulatság és a Nefelejcs Vigalom mellett a Luca Játszó elnevezésű rendezvény, számos nagysikerű játszóház, hagyományőrző és kézműves kiállítás megrendezése is. Békés kultúrájában és nevelésügyében kiemelkedő személyiségeknek évente Nefelejcs Díjat adnak át. Az egyesület tagságát a kultúra ügye iránt elkötelezett magánszemélyek, köztük kézművesek és pedagógusok alkotják.

Ezek is érdekelhetnek