Négygyermekes családanya a kupleráj élén

Úgy tűnik a prostitúció nemhogy leáldozóban van, de egyre többen gondolják, hogy a legalizálás lenne a legjobb megoldás. A támogatók egyik leghangsúlyosabb érve az „iparágtól” remélt jelentős adóbevétel.

Ország-világKovács Réka2012. 04. 23. hétfő2012. 04. 23.
Négygyermekes családanya a kupleráj élén

A közelmúltban lebukott madám borzolja a kedélyeket New Yorkban. A négygyermekes családanyáról kiderült, 15 éve irányít egy, az Upper East Side-on működő kuplerájt, amely kizárólag a legfelsőbb körökből származó vendégeket szolgált ki. Az állítólag milliós vagyont felhalmozó Anna Gristina jelenleg előzetes letartóztatásban van, a bíróság 2 millió dolláros óvadék ellenében helyezné csak szabadlábra.

Ennek kapcsán végzett felmérést a YouGov közvélemény-kutató, melyben az amerikai lakosság hozzáállását firtatták a témában. Mint kiderült a válaszadók közül tízből közel négyen a törvényesítés mellett foglaltak állást: 12 százalék szerint mindenképpen, 26 százalék szerint valószínűleg jó ötlet lenne a prostitúció legalizálása. A megkérdezettek 48 százaléka utasította el a felvetést: 17 százalék semmiképp, 31 százalék inkább nem tartja jó ötletnek a gondolatot.

Érdekes okokat fogalmaztak mega válaszadók a véleményük alátámasztására: 15 százalékuk úgy nyilatkozott, a prostitúció morálisan nem helytelen, így nincs ok a kriminalizálására. 11 százalék szerint a törvényesítéssel visszaszorítható lenne az szexiparban érdekelt szervezett bűnözés. 26 százalék az egészségügyi körülmények javulását, 25 százalék a kiskorúak és a nők hatékonyabb védelmét remélné a változástól. A válaszadók 23 százaléka szerint pedig jól jönne a gazdaságnak, ha a szexuális szolgáltatások piacát meg tudná adóztatni az állam.
 

Ezek is érdekelhetnek