Régen esett ekkorát a forint

Napközben 4 forintot bukott a forint. Délután némi erősödés volt látható, mely kora estére megszűnt.

Ország-világO. Horváth György2012. 10. 26. péntek2012. 10. 26.

Kép: A trader works in the Goldman Sachs booth on the main trading floor of the New York Stock Exchange July 29, 2011. U.S. stocks dropped for a fifth straight day on Friday after weak data on the economy and a setback on a debt deal discouraged investors, pushing the S&P 500 briefly below a key technical level. REUTERS/Mike Segar (UNITED STATES - Tags: BUSINESS), Fotó: © Mike Segar / Reuters

A trader works in the Goldman Sachs booth on the main trading floor of the New York Stock Exchange
A trader works in the Goldman Sachs booth on the main trading floor of the New York Stock Exchange July 29, 2011. U.S. stocks dropped for a fifth straight day on Friday after weak data on the economy and a setback on a debt deal discouraged investors, pushing the S&P 500 briefly below a key technical level. REUTERS/Mike Segar (UNITED STATES - Tags: BUSINESS)
Fotó: © Mike Segar / Reuters

Tegnapi szintjéhez – 278-279 forint volt egy euró – képest csúnyán gyengült, mondhatni esett a forint. Állítólag annak hírére történt mindezt, hogy szintén feltételezések szerint az IMF egyhamar nem folytatja a magyar kormánnyal a hiteltárgyalást. Így vagy úgy, délutánt ár 282-283 forint közötti szinten tartott a jegyzés, mely öt óra felé lefelé tendált. Aztán hat órakor már ismét a gyengülésre utaló trend olvasható le a grafikonokról.

A dollár 216 forintról indult reggel, míg délutánra már csaknem 220 forintot ért el a jegyzés, igaz este hatra már 218 forint felett jártunk. A svájci franknál is megtalálható a 3 forintos bukás: 231 forintról délutánra 233,6, estére 233,2 forintra változott az árfolyam.

Ezek is érdekelhetnek