Új gyárat nyit a GE Magyarországon

LED-gyártást hoz Magyarországra a GE Lighting: Nagykanizsáról a régiót látják el és 150 új munkahely létesül.

Ország-világO. Horváth György2012. 10. 12. péntek2012. 10. 12.
Új gyárat nyit a GE Magyarországon


A GE Fényforrás üzletága ma bejelentette, hogy nagykanizsai gyárában nyitja meg európai LED Kiválósági Központját. A beruházás célja, hogy a GE Lighting a jövőben is megfelelhessen a legmagasabb piaci igényeknek, valamint hogy tovább bővítse gyártókapacitását. A magyar központból az európai, közel-keleti és afrikai (EMEA) régió piacait látják majd el.

A GE Fényforrás üzletága továbbra is elkötelezett Magyarország iránt, ennek legújabb bizonyítéka az új Európai LED Kiválósági Központ hazai megvalósítása. Amióta 1989-ben megvásárolta a Tungsram részvényeinek többségét, a GE folyamatosan befektet a magyarországi fényforrásgyártásba és a technológiai fejlesztésekbe. A GE Fényforrás üzletága hat gyárat üzemeltet Magyarországon, emellett Budapesten működik az üzletág európai, közel-keleti és afrikai (EMEA) regionális üzleti központja, regionális bemutató-, valamint Globális Technológiai Központja, ahol magyar mérnökök fejlesztik a jövő fényforrásait.

Az új központban négy LED terméktípussal indul el a termelés. A nagykanizsai gyár kínálata a legújabb, a hagyományos fénycsöves világítás kiváltására alkalmas mennyezetbe illesztett és függesztett oldal megvilágítású (Edge-lit) LED lámpatestekkel, hagyományos fényforrásokat leváltó LED lámpákkal, valamint a kültéri, városi közvilágításhoz kifejlesztett lámpacsaládokkal bővül. A megoldásokat elsősorban az európai, közel-keleti és afrikai régióban értékesítik majd, de egyes termékek a világpiacra is kikerülhetnek.

A világítástechnika legújabb forradalmát megtestesítő LED lámpák a hagyományos fényforrásokhoz képest akár 80 százalékos energia-megtakarítást és hússzor hosszabb élettartamot kínálnak. Az üzemeltetési előnyök mellett a technológia esztétikai szempontból is áttörést jelent az építészetben és a kereskedelemben.

A GE Fényforrás üzletága 5 magyar városban 6 fényforrás- és alkatrészgyárat működtet. Budapesten van az üzletág regionális üzleti és Globális Technológiai Központja is, ahol már 50 mérnök dolgozik a jövő LED megoldásain. Az üzletág több mint 6 000, a GE összesen mintegy 12 000 embert foglalkoztat Magyarországon.

Ezek is érdekelhetnek