Szex és Kína

A kínai internetezők körében az elmúlt héten az a 2007-ben készült 36 másodperces felvétel tarolt, mely az egyik kerületi párttitkárnak és annak 18 éves szeretőjének fölöttébb intim pillanatait tette közzé a YouTube videómegosztó portálján. Az 54 éves Lej Cseng-funak a karrierjébe került e sok évvel ezelőtti botlása.

Ország-világ(markos)2012. 11. 30. péntek2012. 11. 30.
 Szex és Kína

Csungking város pártbizottsága a botrány kirobbanását követően, annak rendje és módja szerint rögtön leváltotta az „erotikus film” főhősét és eljárás indult ellene a zéró tolerancia jegyében. A manapság Kínában is divatos szexbotránynak rajta kívül még öt szereplője van, mindannyian egy helyi ingatlanvállalkozó lejárató-hadjáratának estek áldozatul. 

Az első videót egy bizonyos Csu Ruj-feng „szabadúszó újságíró” tette fel a világhálóra. Az azóta életveszélyesen megfenyegetett és rendőri védelemben részesülő férfi szerint rendőrségi forrásból kerültek hozzá a felvételek még november elején. Csu úgy tudja, hogy a fiatal nőt egy ingatlanfejlesztő vállalat bérelte fel, hogy zsarolják a 32 milliós város kerületi párttitkárát. A hölgy két alkalommal összesen nyolcvan percet vett fel rejtett kamerával a találkákról. Az ingatlanfejlesztő még a „forgatás évében” megpróbálta felhasználni a videót, de Lej bevallotta félrelépését a város akkori rendőrfőnökének, aki a cégvezetőt börtönbe juttatta, a nőt pedig egy hónapra bezáratta.

Ugyanennek a délnyugat-kínai városnak az éléről távolították el idén tavasszal az utóbbi évtizedek legnagyobb belpolitikai botrányának főszereplőjét, Po Hszi-laj párttitkárt. Ellene jelenleg is eljárás zajlik, egyebek mellett korrupció és többrendbeli házasságtörés gyanúja miatt, feleségét pedig egy brit üzletember meggyilkolásáért ítélték felfüggesztett halálbüntetésre. Po egyébként korábban arról volt híres, hogy rendet teremtett a maffiaharcairól, prostitúcióról, fegyveres rablásokról elhíresült Csungkingban.

Ezek is érdekelhetnek