Nem lesz víz Dunaújvárosban?

A Dunaújvárosi Víz, Csatorna- Hőszolgáltató Kft. (DVCSH Kft.) jelentős tartozása miatt elzárhatják az Ercsi-Dunaújvárosi távvezetéket. A vízkorlátozás akkor szűnik meg, ha kifizeti közel 100millió forintos adósságát.

Ország-világO. Horváth György2013. 01. 30. szerda2013. 01. 30.
Nem lesz víz Dunaújvárosban?

A dunaújvárosi víziközmű-szolgáltató többszöri fizetési felszólítás ellenére sem tett eleget fizetési kötelezettségének a neki vizet átadó Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. felé, ráadásul a DRV Zrt. által kezdeményezett részletfizetésről szóló tárgyalások is eredménytelenül zárultak a 40 milliós tartozásról. Ha a DVCSH Kft. nem rendezi tartozását, akkor elzárják az Ercsi-Dunaújvárosi távvezeték. Winkler Tamás, a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. vezérigazgatója azt is közölte közleményében, hogy „A DVCSH Kft. emellett további közel 60 millió forinttal tartozik, ez jelenleg egyeztetés alatt áll, de ha a DVCSH Kft. ez elől elzárkózik, további okot ad a vízszolgáltatás felfüggesztésére.”
Az esetről a DRV Zrt. az illetékes népegészségügyi szakigazgatási szervet és a víziközmű-szolgáltató szektor felügyeletét ellátó Magyar Energia Hivatalt is értesítette. A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV Zrt.) bízik abban, hogy a dunaújvárosi szolgáltató a megadott időpontig rendezi tartozását, és így nem lesz szükség a vízkorlátozásra.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek