Fogyjon aranyáron!

Ráadásul immáron nemcsak átvitt értelemben: Dubajban, az Egyesült Arab Emírségek második legnagyobb emirátusában most kézzelfogható eredménye lesz a sikeres fogyókúrának. Az ottani hatóságok nemrég úgy döntöttek, hogy arannyal jutalmazzák minden polgárukat, aki sikeresen megválik egynéhány kilogramm súlyfeleslegtől – így biztatva őket az egészségesebb táplálkozásra és életmódra.

Ország-világKirály Farkas2013. 08. 14. szerda2013. 08. 14.
Fogyjon aranyáron!

 Hiszen a jólét és a gazdagság az emírségekben is megtette a maga hatását: a korábban oly fitt nomádok leszármazottai között egyre több és több a túlsúlyos, elhízott személy. Ám a szervezők bíznak abban, hogy kezdeményezésüknek köszönhetően Dubaj az egész világ példaképévé válik, és számos város vagy ország fogja lekoppintani a remek ötletet – nem csupán a fogyásért aranyat programot.

A hivatalosságok némileg megkönnyítették az aranyra sóvárgók dolgát: az aranyprogramot a ramadán hónapjára időzítették, amikor a muszlimok napkeltétől napnyugtáig böjtölnek, így már csak arra kell ügyelniük, hogy az esti étkezéskor ne vegyenek magukhoz túl sok élelmet. Az érdekeltek egyszerűen regisztrálhatták magukat, azután már nincs más dolguk, mint hogy legalább két kilogrammot leadjanak a versengés végéig – ennyi ugyanis a minimális jutalmazott súlyveszteség. Aki ennél több súlyfeleslegtől képes megszabadulni, az egy gramm aranyat kap minden leadott kiló után – átszámítva körülbelül tízezer forintot. A három legsikeresebb fogyózó között pedig kisorsolnak egy 1,2 millió forint értékű aranyérmét. Felső határ nincs, csalni pedig nem szabad: kizárólag a természetes módszereket használók juthatnak aranyhoz. Akik különféle szereket vetnek be a soványodás érdekében, azokat kizárják a jóból.

A végső mérlegelés augusztus 16-án lesz. Világszerte sokan várják kíváncsian az eredményt: vajon az arany, avagy a falánkság a nagyobb úr?
 

Ezek is érdekelhetnek