Weisz Fanni a Vodafone FIRSTS arca

Idéntől indul a Vodafone globális programja, ahol olyan kezdeményezéseket támogatnak világszerte, melyek újszerű mobiltechnológiát alkalmaznak.

Ország-világKovács Réka2014. 01. 30. csütörtök2014. 01. 30.
Weisz Fanni a Vodafone FIRSTS arca

Hazánkban Weisz Fanni lesz a Firsts program első résztvevője. A Főállású Angyalként a Hallatlan Alapítványnál dolgozó siket modell célja hogy az Alapítvány segítségével szeptembertől kezdődően három siket gyereket halló közösségbe integráljon, a Vodafone segítségével életre hívott videós jelnyelvi tolmácsszolgálat segítségével. Fanni tervei szerint a videós jelnyelvi tolmács segítségével a siket gyerekek ugyanúgy részt tudnak majd venni az oktatásban, mint halló társaik.

A hazai példa mellett külföldön is számos izgalmas Firsts kezdeményezéssel találkozhatunk. Indiában Mary Kom olimpikon a mobil technológia segítségével szeretné segíteni az ország területén élő nőket a hatékonyabb önvédelemben. A 30 éves sportoló álmának megvalósulását segíti a Vodafone azáltal, hogy a mobilkommunikáció lehetőségeit kihasználva segíti a fiatal indiai nőket a fizikai és mentális képességeik fejlesztésében, hogy magabiztosabbá váljanak és kevésbé legyenek sebezhetőek.

Spoek Mathambo Dél-afrikai zenész vágya is a Vodafone segítségével teljesült. Készített egy felvételt, amelyhez a Dél-afrikai Köztársaság különböző kulturális csoportjainak a zenéit vette alapul. A zenész feltöltötte az anyagokat a Vodafone Cloud tárhelyére, majd a Vodafone mobil hálózatának segítségével összekapcsolta a „felhőt” és zenész társait, akik fokvárosi stúdiójában mixelték az összegyűjtött zenei anyagot.

A Vodafone Firsts programról bővebb információ elérhető a firsts.com oldalon.

 

Ezek is érdekelhetnek