Kenyérillat száll a hétvégén a Budai Vár felett

A kenyér az egyik legfontosabb táplálékunk, a lexikonok szerint az újkortól alapvető a mindennapi étkezésben. Hosszú ideig nosztalgiával gondolhattunk azokra a kemencében sült, piros héjú darabokra, amelyek az augusztus 20-i plakátokon kerekedtek vagy amelyekről nagymamáink meséltek. Mára számos újdonsággal gazdagodva visszatért a régi kínálat.

Ország-világKoppány György2014. 05. 10. szombat2014. 05. 10.
Kenyérillat száll a hétvégén a Budai Vár felett

A Budai Várban harmadik éve szervezi a Magyar Pékszövetség a Budapesti Kenyér- és Péksütemény-fesztivált. A Savoyai és a Halászó fiú teraszon május 10–11-én az ország legjobb pékségei kínálják hagyományos és újszerű termékeiket.

A fesztivál célja, hogy megismertesse a látogatókkal – hazaiakkal és külföldiekkel egyaránt – a „mindennapi kenyerünk” mára kissé mellékszereplővé vált, ám igen fontos változatait. Lesz foszlós vekni, burgonyás és rozsos kenyér, hoznak a pékek élesztővel és a nélkül készült harapnivalót.

A mintegy negyven kiállító kenyérféléken kívül kínál édes, sajtos és sós süteményeket is. Vár a Rétesplacc, bemutatkoznak sajtműhelyek, tejtermékeket, medvehagymás finomságokat, különleges lekvárokat készítők. Az ínyencségek mellé fogyasztható bor, gyümölcsbor, pálinka is. A helyszínen dagasztják, sütik a Budai Vár kenyerét, amelyet a vendégek meg is kóstolhatnak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek