Ez volt a 189.

A 18 éves Sulák Martinát választották az idei Anna-bál legszebb lányának. A balatonfüredi ifjú hölgy színpadi tánc tagozaton tanul a Pápai Református Gimnázium és Művészeti Szakközépiskolában, jövőre pedig reményei szerint a Budapesti Táncművészeti Főiskola növendéke lesz. Első udvarhölgye a nyíregyházi Lukács Réka, a második pedig a budapesti Szóráth Sarah lett.

Ország-világMunkatársunktól2014. 08. 01. péntek2014. 08. 01.

Kép: Balatonfüred, 2014. július 26. Nyitótánc a 189. Anna-bálon a balatonfüredi Anna Grand Hotel parkjában 2014. július 26-án. MTI Fotó: Mátyus Tamás, Fotó: Mátyus Tamás

Ez volt a 189.
Balatonfüred, 2014. július 26. Nyitótánc a 189. Anna-bálon a balatonfüredi Anna Grand Hotel parkjában 2014. július 26-án. MTI Fotó: Mátyus Tamás
Fotó: Mátyus Tamás

Idén 189. alkalommal rendezték meg Balatonfüreden az Anna-bált, csaknem negyven, az ország minden tájáról érkező 18 éves hajadon 14 első bálozó füredi lány és párja részvételével. Az első Anna-bált 1826. július 26-án, Anna-napon rendezte Szentgyörgyi Horváth Fülöp János a lányának, Anna Krisztinának.

A lány itt ismerkedett meg későbbi férjével, Kiss Ernővel, aki a szabadságharc altábornagyaként Aradon vértanúhalált halt. Az első bál után már hagyománnyá vált, hogy minden évben, az Anna-naphoz legközelebb eső szombaton megrendezzék a bált, ami hamar az ország egyik legelőkelőbb eseményévé vált. A bált hagyományosan a füredi Anna Grand Hotelben tartják meg, nyitánya pedig a palotás. Éjfélkor mutatják be a közönségnek a bál szépét és két udvarhölgyét. A királynő Viktória-mintás herendi vázát, udvarhölgyei pedig Rothschild- és Apponyi-mintásat kapnak ajándékba.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek