Van egy történetünk: Megrázó, hogy nem rázza meg

Néha előfordulnak olyan esetek, amelyek a természet írott és íratlan törvényeivel sehogyan sem magyarázhatóak. Ezeket nevezzük csodának?

Ország-világU. Á.2015. 02. 24. kedd2015. 02. 24.
Van egy történetünk: Megrázó, hogy nem rázza meg

Immunis az elektromos áramra egy 16 éves indiai fiú. Meg se kottyan neki 11 ezer volt feszültség. Deepak Jangra véletlenül fedezte fel különös adottságát: a testén átvezetve 500(!) ház energiaellátásához elegendő áramot is képes elviselni. De egy elektromos vezetékekkel megpakolt kád vízben is probléma nélkül elücsöröghet. „Istentől kaptam ezt az ajándékot. Kivételesnek érzem magam. Olyan erőm van, amilyen senki másnak, éppen ezért nem akarom elvesztegetni. Régebben féltem az elektromosságtól, de most már magabiztos vagyok. Újra és újra leteszteltem magam: soha nem eshet bajom.”

Deepak három évvel ezelőtt fedezte fel különös képességét, amikor az édesanyja hősugárzóját akarta megszerelni. „Az anyám nem győzött panaszkodni az elromlott szerkentyű miatt, úgyhogy azt gondoltam, megpróbálom megjavítani, mert egy hivatásos szerelőt nem tudtunk volna megfizetni. Ekkor a csavarhúzómmal véletlenül megérintettem az egyik vezetéket, de nem történt semmi, nem rázott meg. Akkor még azt hittem, éppen valami gond lehetett a villannyal a faluban...”

Két héttel később a fiú DVD-lejátszójába beragadt egy lemez, ezért elhatározta, hogy szétszedi a masinát. „Többször megérintettem a vezetékeket, de nem történt semmi. Akkor már tudtam, hogy valami csodálatos dolog lepleződik le előttem. Megint megfogtam, aztán kimentem megnézni, hogy tényleg be van-e kapcsolva az áram. Amikor láttam, hogy minden működik, rájöttem, valami nem stimmel velem.”

A fiú azóta többször is kísérletezett, feszegette a határait, de még egyszer sem sérült meg. Amikor Deepak felmászott a villanyoszlopra, hogy a halálos 11 ezer volttal próbálkozzon, mindenki azt hitte, öngyilkos akar lenni. Az egész falut meglepte, hogy a magasfeszültség sem veszélyezteti az életét. Az átlagemberre már 50 volt is veszedelmes, súlyos sérüléseket okozhat.

Ezek is érdekelhetnek