A tragédia tönkretette az imádott óvó nénit - Zsuzsáért összefogott az ország

Vérre menő összefogás. - Országos méretűvé vált a segítségnyújtás a zempléni Komlóskán dolgozó óvónőért, a 27 éves Tóth Zsuzsáért, aki február 11-én, az óvodába tartva, a 37-es úton frontálisan ütközött egy szlovák rendszámú Audival.

Ország-világK. G.2015. 03. 01. vasárnap2015. 03. 01.
A tragédia tönkretette az imádott óvó nénit - Zsuzsáért összefogott az ország

A szülők kérése, hogy lányuknak vérre van szüksége, a média által futótűzként terjedt. Komlóskáról rögtön kisbusznyi ember indult a miskolci vérellátóba vért adni, de mentek sárospatakiak, szerencsiek, sátoraljaújhelyiek is, később már Győrből is érkeztek véradók.

Köteles László szerint március 5-én helyben tartanak ismét véradást (a lány vércsoportja 0RH+A). Az elkövetkező években ugyanis még műtétek sokasága vár a gyerekek által imádott „óvó nénire”, akit a tragédia nemcsak testileg, de egzisztenciálisan is szétzúzott. Rehabilitációja is évekig tarthat, ma még megsaccolni sem lehet, mikor dolgozhat ismét, ami felemésztheti családja minden tartalékát.

Ezért Komlóska önkormányzata azonnali támogatásul 300 ezer forintot utalt a lány szüleinek a Komlóskáért Alapítvány számlájáról, amelyet a Facebookra is feltettek, erre bárki bármilyen összeget utalhat, „Zsuzsa” jelöléssel a közleményben.

Ezek is érdekelhetnek