Értékek körülöttünk - Jobban becsüljük, ha a honlap segítségével megismerjük

Hatalmas tudásanyag a természetről, ami néhány kattintással elérhető. Talán ebben a mondatban foglalható össze, mi is található a Természetvédelmi kezelés című honlapon.

Ország-világH. P.2015. 03. 26. csütörtök2015. 03. 26.
Értékek körülöttünk - Jobban becsüljük, ha a honlap segítségével megismerjük

Nem szoktunk a világhálón található oldalakról írni, az imponáló tartalom azonban kivételre késztet bennünket. A Haraszthy László alapító főszerkesztő vezetésével összegyűjtött, a természeti értékeinkkel kapcsolatos ismeretek ugyanis egyetlen helyen talán sehol sem sűrűsödtek össze akkora mértékben, mint itt. Aki kicsit is érdeklődik azon természeti kincseink iránt, melyek védelemre szorulnak, a honlapra kattintva bizton hosszú időre belefeledkezik az olvasgatásba.

A védett növényeknek és állatoknak nem csupán a leírását találjuk meg e helyen, hanem a szokásait, viselkedését is. Megtudhatjuk, hogy Európában – és közelebbről Magyarországon – hol terjedt el, mekkora az állománya, mi veszélyezteti, mit tehetünk a faj megmaradása érdekében. S bár ezáltal még nem válunk természetvédő szakemberré, a bennünket körülvevő értékeket bizton jobban megbecsüljük.

Ezek is érdekelhetnek