Motivációs levél árokkarbantartói pozíció betöltésére

Budai Horváth József: Késztetéseim

Ország-világBudai Horváth József2015. 04. 21. kedd2015. 04. 21.
Motivációs levél árokkarbantartói pozíció betöltésére

Tisztelt Csatakházi Önkormányzat! Álláshirdetésükre jelentkezve, felszólításuknak engedelmeskedve, mellékelem az önéletrajzomhoz csatolandó motivációs levelemet.

Az Önök által meghirdetett árokkarbantartói állásra nálam alkalmasabb személyt sehol sem találnak. Állítom ezt azért is, mert huszonkét évvel ezelőtt árokkarbantartói betanított munkás vizsgát tettem. Az azóta eltelt időben a szomszédos Buktafalván a Faköböző Kft. telephelyén voltam gondnok. E tevékenységem során a belső zöldterületek karbantartása is a feladataim közé tartozott. Bár ott az árkok igazából kifelé lejtenek, szerét ejtettem, hogy a mindkét irányú lejtésnek megfelelő munkálatokban is jártasságot szerezzek.

E közreműködésem alkalmával több, a munkát segítő ötletemmel álltam elő, amit dr. Viseltes Arnold úr, a kft. ügyvezető igazgatója jól fogadott, ámbár anyagi elismerésben nem részesített. Számos friss újítással rendelkezem, s ha az önök alkalmazásába kerülök, valamennyit ingyen felajánlom az önkormányzat munkájának segítésére.

További ösztönzőm még, hogy mindig is szerettem volna rajongott szülő- és lakóhelyem, Csatakháza község közigazgatási határai között dolgozni. Úgy vélem, a rendes ember a szűkebb pátriája felemelkedésének ügye elé semmilyen más érdeket nem helyezhet. Itt, a csatakházi árkok világában leszek én leginkább képes kibontakozni, minden feladatot maradéktalanul és előremutatóan végrehajtani!

Végül szeretném azt a késztetésemet is megemlíteni, hogy mivel idestova egy esztendeje a buktafalvi munkahelyemen az állásom átszervezés miatt megszűnt, a felmondási idő és – sikertelen – álláskeresésem támogatott hónapjai elteltével immár fél éve itt állok egyetlen fitying nélkül (árva gyermekként és agglegényként) az éhhalál küszöbén, amikor nem csupán a szakmámba vágó, de bármilyen munkát elvállalnék, ha volna. Hozzáteszem, ez tényleg csak a legutolsó, földhözragadt motivációm.

Az állás elnyerésében bízva, tisztelettel:

Hürkecz Aladár.

Ezek is érdekelhetnek