14 év után visszakapta tárcáját - kétezer márka helyett ezerötszáz svájci frankkal...

Van egy töténetünk: Megszólalt a lelkiismeret. - Úgy látszik, vannak még becsületes megtalálók vagy netán tárcatolvajok? Ivica Jerkovic, a kelet-horvátországi Donje Moticina lakosa tizennégy év után visszakapta elvesztett pénztárcáját, melyben akkor 2000 német márka is lapult. Most a tárcát visszaküldte az ismeretlen feladó, kamatostul.

Ország-világU. Á.2015. 05. 07. csütörtök2015. 05. 07.
14 év után visszakapta tárcáját - kétezer márka helyett ezerötszáz svájci frankkal...

– Napok óta nem térek magamhoz – mondta egy horvát napilapnak a férfi, aki nem hitt a szemének, amikor meglátta 14 évvel ezelőtt elvesztett pénztárcáját, benne a régi személyi okmányaival és 1500 svájci frankkal. A feladó a csomagot Srecko Veselica (Vigadó Szerencse) néven postázta, és nem csupán Jerkovic, de az apja és a testvére címét is ráírta a küldeményre.

– Bebiztosította magát, hogy a csomag célba jusson, mert ha a posta nem talál meg a régi címemen, végül akkor is a családomhoz került volna – mondta a meglepett férfi. Jerkovic szerint az 1500 svájci frankot az egykori 2000 német márkával összevetve még kamatokat is hozzászámolt a feladó.

A horvát férfi 14 évvel ezelőtt felvett a bankból 2000 német márkát, hogy megjavíttassa családi házának tetőszerkezetét. Mielőtt hazament volna, megállt a közeli horgásztónál, ahol találkozott a barátaival. Egyikük azonban rosszul lett, és Jerkovic vitte be a kórházba. A pénztárcáját csak ezen a két helyen veszíthette el.

– Feltételezem, hogy olyan valaki találta meg, aki anyagi gonddal küszködött, s évekig azt számolta, mennyi pénzt kell visszafizetnie nekem. Különben miért tartotta volna meg ennyi éven át a pénztárcámat? – mondta a férfi, aki nagyon szeretné megtudni, ki volt a megtaláló. Ugyanis egyáltalán nem haragszik a feladóra, sőt szeretne neki köszönetet mondani.

Ezek is érdekelhetnek