Bográcsban hált káposzta

Kemencében készült és bográcsban főtt ételek illata és kóstolása várja a vendégeket Poroszlón május 9-én, hogy felelevenítsék az idősebbekben az egykori ízeket, a fiatalabbaknak pedig bemutassák, miért érdemes megőrizni a hagyományokat a gasztronómiában.

Ország-világKoppány György2015. 05. 08. péntek2015. 05. 08.
Bográcsban hált káposzta

Kilenc helyszínen készülnek a válogatott finomságok. Köztük a kemencében „hált” töltött káposzta gerslivel, cserépedényben, a néma kacsával házasított babsólet a Tiszántúlon használt főzőedényben, a kaszrojban, vagy a polgármester módra komponált kemencés sült zöldségágyon, a ropogós keszeg, az aludttejes nyúlragú.

A Poroszlón most három éve megnyitott Tisza-tavi Ökocentrum is szolgál újdonsággal: őzbaktrófea-szemlét csodálhatnak meg a látogatók. Az őzbakvadászat április végéig tart, így elérkezett az ideje az értékelésnek és a díjazásnak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek