A szélvédőkre célzott éjjeli portyáin - Nem tudja megmagyarázni

Féléves nyomozás után vádat emeltek egy kisvárdai férfi ellen, aki azzal szórakozott heteken át, hogy mások személyautójának az üvegét törte be.

Ország-világB. G.2015. 06. 02. kedd2015. 06. 02.
A szélvédőkre célzott éjjeli portyáin - Nem tudja megmagyarázni

A vádirat szerint a 39 éves férfi 2014. október 4. és november 28. között az esti, illetve az éjszakai órákban gépkocsijával rendszeresen a 4-es számú főút Kisvárda és Nyíregyháza közötti szakaszán cirkált, kimondottam azzal a céllal, hogy az ott elhaladó gépkocsikat a magánál tartott kövekkel megdobálja.

A férfi módszere az volt, hogy a szemből érkező gépkocsikat saját autójának lehúzott ablakán keresztül a szélvédőjükre célozva megdobta, miáltal több tízezer forintos összegű kárt okozott a járművekben, és egyúttal veszélyeztette a közlekedés biztonságát is. Volt olyan éjszaka, amikor féltucatnyinál is több szélvédőt tört be. A legutolsó kődobálás alkalmával az országúton sikerült elfognia a rendőrségnek a mások kárán remekül szórakozó alakot.

A kisvárdai férfi mindent beismert, tetteire azonban magyarázatot ő maga sem tudott adni. A kocsijában talált kábítószer-maradvány mindenesetre sejtetni engedi az előzményeket.

Ezek is érdekelhetnek