Amiről lemaradtunk

Divatba jöttek a nyilvános tiltólisták. Az Egyesült Államokból kitiltottak orosz állampolgárokat, az Európai Unióból szintúgy, Ukrajnában még az orosz filmeket is betiltották, esedékes volt hát egy szép orosz feketelista megfogalmazása.

Ország-világ-kf-2015. 06. 05. péntek2015. 06. 05.
Amiről lemaradtunk

A napokban el is készült, s bár állítólag nem kellett volna nyilvánosságra kerülnie (ez orosz módra azt jelentheti: éppen a publicitás volt a szándék), egy rádiócsatorna közölte a névsort. Hétvégén aztán több internetes portálon is megjelent a lista. A kitiltottak között nem csupán Moszkvát élesen bíráló politikusok és közéleti személyiségek szerepelnek, hanem katonai és titkosszolgálati tisztségviselők is.

A kitiltott uniós urak és hölgyek, mint akiket váratlanul ért a kitiltás, Stockholmtól Bukarestig csak pislognak, mint béka a kocsonyában. És persze magyarázatot kérnek, megalapozatlannak és önkényesnek nevezve a feketelistát. A finn közszolgálati rádió honlapján közzétett lista 18 lengyel, kilenc brit, nyolc svéd, nyolc észt, hét litván, hét német, öt lett, öt román, négy francia, négy cseh, négy dán, három holland, két belga, két spanyol, egy bolgár, egy finn és egy görög személy nevét tartalmazza.

Magyar állampolgár nem szerepel a 89 kitiltott között. Vajon ezt mikor fogják a szemünkre vetni?

Ezek is érdekelhetnek