Megújult retro fürdő

A Nagykunság aranyaként emlegetett Berekfürdő termál- és gyógyfürdőjének eddigi legnagyobb beruházása zajlott az elmúlt hónapokban.Hazánk második legértékesebb gyógyvizére alapozva 600 millió forintos fejlesztést végeztek, amely a gyógyturizmus kibővítése mellett a látványfürdőzésre vágyókat is megszólítja. Az új részeket nemrég vehették birtokukba a vendégek.

Ország-világK. G.2015. 07. 04. szombat2015. 07. 04.
Megújult retro fürdő

Az 1928–30 között Pávai Vajna Ferenc geológus által feltárt termálvíz eleinte kéthektáros területet öntött el, s a tóban sokan kerestek gyógyulást. Ezt követően fűzfavesszőkből készült egy medence, ahova már nem keveredett iszap, majd 1930-ban megépült a napjainkban „retro” kategóriába sorolt, honi fürdőtörténelmet idéző tojásdad ikermedence. Az elmúlt évtizedekben az ezerfős község gyógy-, úszó-, gyermek-, s egy fedett medencéjének vizét hazánkban az elsők között, 1974-ben nyilvánították hivatalosan is gyógyvízzé.

A bereki víz bizonyítottan segít a mozgásszervi, nőgyógyászati és idegrendszeri problémákkal küzdő betegeken, ivókúraként a gyomorsavtúltengésben szenvedőkön. A fedett részlegben tb által is finanszírozott reumás kezeléseket végeznek, de új elem az ülőpados élménymedence víz alatti masszázzsal, légbuborékos fekvőpadokkal, és melegvíz-befúvókkal.

Ezek is érdekelhetnek