Pusztító lángtenger képei - ezrek halálát hozzák a változások

Már napjainkban is tízezrek életébe kerül a globális felmelegedés.

Ország-világSZF-ajánló2015. 07. 03. péntek2015. 07. 03.
Pusztító lángtenger képei - ezrek halálát hozzák a változások

A század végére a klímaváltozás következtében évente csak az Egyesült Államokban hatvankilencezer halálesetet jelez előre az ország környezetvédelmi hivatala. Az extrém meleg persze lehet roppant kellemetlen, de miért halálos?
- Hardi Péter összeállítása a friss Szabad Földben jelent meg.
(CÍMLAPFOTÓNK: ALLEN J. SCHABEN, EUROPRESS/GETTY IMAGES/LOS ANGELES TIMES)

 

Néhány további ajánlatunk a július 3-án megjelent Szabad Földből:

Elég, ha kér az ember 
Hárman az asztalnál: a fiú, a papír és az idő. Formálódik a betű, s lassan a mondat is. Friss tudomány ez, az író elbizonytalanodik, hogyan görbül a „g”, és az „y” milyen is. Komótosan telik a sor: „Anyu, én jól vagyok, és te?” Lassan a legfontosabbakkal kész a levél. Itt a borítékot nem ragasztják le, beletekinthet a nevelő. Majd muszáj várni, jön-e válasz. Ha nem, az se baj, telik az idő, mert itt abból van a legtöbb. Szirmabesenyőn, a fiatalkorúak fogházában, börtönében járunk.
Guba Zoltán riportja, Kállai Márton fotósorozatával a július 3-i Szabad Földben.
 

Derűsen boldogabb az élet 
Sosem öltött páncélzatot és ragadott bőszen szablyát, holott húsz évig tartott Anyanyelvi őrjáratot lapunkban. Grétsy László Magyar Örökség-díjas nyelvész nem hadakozós fajta, inkább szelíd humorral okított, s mutatott rá a hibákra, bakikra. Az Anyanyelvápolók Szövetségének tiszteletbeli elnöke olyan népszerűségre tett szert, hogy neve az Irigy hónaljmirigy egyik dalszövegében is szerepel. Legutóbbi számunkban korára hivatkozva elköszönt olvasóitól. Búcsúzóul arra kértük: árulja el, mitől ilyen derűs egy rosszkedvű világban.
Palágyi Edit interjúja Grétsy tanár úrral friss szűmunkban jelent meg.
Az Anyanyelvi őrjárat húsz esztendős sorozatának záró darabját "Utoljára" címmel előző számunkban találja.
 

Miért nem védekezünk? 
Az egyre gyakoribb enyhe teleket jobban átvészelik a kártevők, köztük a kullancsok is. Noha e vérszívók irtására létezik már hatásos készítmény, a permetszer gyártásában egyelőre senki nem lát fantáziát.
 

 

Sok ezer forint rejlik a Szabad Földben, használja ki Ön is! - Ígéretes eddigi akcióinkról és a készülő  újabb akciókról készítettünk számvetést.
Bejelentést is tettünk: 
Lapunk előfizetői még szélesebb kedvezményekre számíthatnak: az iskolakezdés előtt és karácsonyt megelőzően testes kuponfüzetet rejt majd a Szabad Föld.
A részleteket itt találja: "Kedves Olvasó!"

PÉNZT HOZHAT AZ ÚJSÁG! - jönnek az újabb kuponok! 
Folytatódik, és egészen 2015. november 15-ig tart a Szabad Föld Előfizetői Programja. Az előfizetésüket fenntartó, illetve új előfizető olvasóink nagy értékű kuponokat találnak a számukra kézbesített lapban.
A következő 20%-os kupont július elején kézbesített lapszámunkban találják meg előfizetőink. 1000 forintos kedvezménykupont július második felében küldünk a Szabad Föld előfizetőinek. Novemberig havonta folytatjuk! Érdemes most is előfizetni, a program az év végéig tart!
Előző lapszámainkban és honlapunkon ( A Szabad Föld és a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. közös akciója a Szabad Föld előfizetőinek ) részleteket talál a programról.

Ezek is érdekelhetnek