Razzia fürdőruhában, strandpapucsban

A július és augusztus nemcsak az üdülők, hanem az adóellenőrök és pénzügyőrök szezonja is, akik olykor fürdőruhában, strandpapucsban végzik próbavásárlásaikat a strandok környékén szerte az országban. Főként a nyaralók által kedvelt forgalmas helyeken, fesztiválokon, szabadtéri rendezvényeken, közkedvelt vendéglátóhelyeken.

Ország-világK. G.2015. 07. 19. vasárnap2015. 07. 19.

Kép: Velence, 2013. július 12. Egy velencei büfét vizsgálnak pénzügyőrök, a Nemzeti Adó- és Vámhvatal Bevetési Főigazgatóság munkatársai, akik váratlan jövedéki ellenőrzést tartanak a Velencei-tó partján 2013. július 12-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd, Fotó: Koszticsák Szilárd

Razzia fürdőruhában, strandpapucsban
Velence, 2013. július 12. Egy velencei büfét vizsgálnak pénzügyőrök, a Nemzeti Adó- és Vámhvatal Bevetési Főigazgatóság munkatársai, akik váratlan jövedéki ellenőrzést tartanak a Velencei-tó partján 2013. július 12-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Fotó: Koszticsák Szilárd

A nyári ellenőrzés-sorozat egyik fő célja a pénztárgépek használatának és a nyugtaadási kötelezettségnek a vizsgálata. Egy hiányzó nyugta miatt akár 250 ezer forintos helyszíni bírságot is kiszabhatnak. Az adóhivatal szóvivője szerint változatlanul gyakori probléma a nyugtaadás elmulasztása, s a pénztárgépek „nem használata”.

Múlt év július-augusztusban csaknem 15 ezer ellenőrzést végeztek, s minden negyedik helyen találtak valamilyen hibát. Nemcsak a nyugtaadást „hanyagolták”, a nyári munkára alkalmazottakat is elmulasztották bejelenteni, s akadtak olyanok is, akik a pénztárgépeik nyitóegyenlegét nem rögzítették pontosan. Idén hasonló szúrópróbaszerű ellenőrzésekre számíthatnak az idegenvezetők vagy éppen a taxisok is.

Ezek is érdekelhetnek