Nyíló égi ajtó

Kell egy szenvedély, melytől eltűnik tér és idő... A hobbi nem pénz- és időpocséklás, hanem erőforrást jelenthet, állítják a pszichológusok. Akkor érezzük boldognak magunkat, amikor úgy belemélyedünk egy tevékenységbe, hogy megfeledkezünk a térről és időről, véli a magyar származású tudós, Csíkszentmihályi Mihály.

Ország-világSZF-ajánló2015. 11. 27. péntek2015. 11. 27.
Nyíló égi ajtó

A lélekgyógyászok is ajánlják, hogy keressünk valamilyen időtöltést, ahogy a hírességek is teszik. Akad, aki vitorlást vesz ezért, másnak elég a színes ceruza, hogy elragadja az áramlatélmény. (Címlapfotónk: Mohai Balázs, MTI)
Írásunk a friss Szabad Föld 25. oldalán.



További kiemelt ajánlataink a november 27-én megjelent Szabad Földből:


Már a liftben eldől
AZ ORSZÁG JÁTÉKA 2015 versenyben második helyezést szerzett a BOOKR Kids „élő mesekönyve”. Kiadónk fiatal munkatársainak szellemi terméke ez a tabletre és okostelefonra egyaránt letölthető, gyerekek számára készített alkalmazás, amely könyv, hangoskönyv és interaktív játék egyben. Nemrég Dublinban, a kontinens legnagyobb technológiai konferenciáján a sok száz pályázóból kiválasztott öt magyar startup cég egyikeként mutatkozhattak be.
A friss Szabad Földben interjút olvashat Horváth Dorka ötletgazdával.



Mancika ehhez is ért
Az első évtizedben gyakorlatilag csak élő műsort adtak. A bemondók – köztük a legendás „első” Scherz bácsi – szükség esetén magyar nótákat is énekeltek...
A MAGYAR RÁDIÓ ELSŐ HIVATALOS ADÁSA 1925. december 1-jén szólalt meg az éterben.
„A szokott időben – vezet a listán – három perccel múlt – ötödik szám a 63-as – kissé beborult – elnézést, a vihar
elvonult” – énekelte egykor az LGT, azzal az örökbecsű bölcselettel kiegészítve, hogy „ha nem tetszik,
hát kikapcsolható”. Néhány érdekes régi adalékkal és kollégáink - Horváth László, Szücs Gábor és Ujllaki Ágnes - emlékmorzsáival ünnepeljük a 90. születésnapot.

Gazdátlan kémény seprőt keres
.MINDEN HARMADIK kéményseprő úgy döntött, hogy ha nem állnak velük szóba a döntéshozók, új állás után néznek. Egyelőre nem veszik őket komolyan, pedig a kémények doktorai elszántak. Az eldugult kémények tragédiákat is okozhatnak – különösen a fűtési szezon kellős közepén. 
Hardi Péter riportja Németh András Péter felvételeivel a friss Szabad Földben olvasható.


További ajánlataink Családi Magazinunkból: 

Édes üzenet a
Futrinka utcából
Ünnepi csokikörkép

Pozitív
szemmel
Az AIDS világnapjára

Szerethető
családtörténet
Lengyel Gabriella írása

Hamis szüzek
Házunk tája

Felkészül
a negyedosztály
Ujlaki Ágnes tévékritikája


KEZDŐDJÖN JÓL AZ ÚJ ÉV!
Újabb nyereményjátékot hirdet a Szabad Föld és a most megjelent, 2016-os Szabad Föld Kalendáriuma, október 22-től december 31-ig.
A feltételek, részletek friss lapszámunk 7. oldalán találhatók.

Ezek is érdekelhetnek