Ezrek támogatják a miskolci tanárok követeléseit - Sokan vállalják névvel, de akad, aki bevallja: fél csatlakozni

Száznál is több támogató csoport jelezte már, hogy egyetért a miskolci Herman Ottó Gimnázium tantestületének követeléseivel és az oktatásügy problémáira rámutató levelével. A folyamatosan bővülő listát az interneten, a tanitanek.com oldalon olvashatjuk.

Ország-világPE2016. 01. 22. péntek2016. 01. 22.
Ezrek támogatják a miskolci tanárok követeléseit - Sokan vállalják névvel, de akad, aki bevallja: fél csatlakozni

A támogatók közt nem csupán vidéki és fővárosi gimnáziumok, szakképző iskolák, de általános iskolák is szép számmal akadnak, miután a tanárok többsége megszavazta a csatlakozást.

Több szakmai szervezet, így például az Oktatói Hálózat is egyetért a tiltakozással. A Két Tannyelvű Iskoláért Egyesület elnöksége ugyancsak itt szorgalmazza, hogy a közoktatásban kialakult elkeserítő helyzetet tisztességes szakmai párbeszéddel orvosolják. Mások szerint a kísérleti tankönyvek „taníthatatlanok”, s azok alacsony színvonalára panaszkodnak.

A tízezernél több egyéni támogató közt szülők és nyugdíjasok is szép számmal vannak. Ám akad olyan pedagógus, aki épp szakmai minősítésére vár, ezért az oldalon is bevallja, hogy az elbocsátástól való félelmében nem meri nyíltan vállalni véleményét.

Ezek is érdekelhetnek