Az asszony szidta a Bölcs Vezért, a férje tudta, mi a kötelessége - Hírmorzsák

Hírmorzsák a Szabad Föld 2016. 9. számának Külvilág rovatában.

Ország-világMunkatársunktól2016. 02. 29. hétfő2016. 02. 29.
Az asszony szidta a Bölcs Vezért, a férje tudta, mi a kötelessége - Hírmorzsák

KIŰZETÉS A VALHALLÁBÓL
Úgy tűnik, két történésznek sikerül végleg bebizonyítania az Adolf Hitler zavarba ejtő testi deformitásáról keringő feltételezéseket. A Hitler utolsó napja: percről percre című könyvben a szerzők eddig ismeretlen orvosi bizonyítékokra hivatkozva – és egy 1939-es hírhedt gúnydallal összhangban – állítják, nem elég, hogy a Harmadik Birodalom vezérének egy heréje volt, férfiasságának mérete is kórosan átlag alatti volt: a természet csupán mikropénisszel áldotta meg.


A MAGÁNÉLET SZENTSÉGE
Panaszt emelt a török hatóságoknál felesége ellen egy kamionsofőr Recep Tayyip Erdoğan török elnök megsértése miatt. Az bosszantotta, hogy az asszony minden alkalommal szidalmazta az államfőt, amikor az megjelent a tévében. A 40 éves kamionsofőr folyamatosan követelte élete párjától, hogy hagyja abba az elnök szidalmazását. A feleség válaszlépése sem maradt el: beadta a válópert. Hasonló esetekben felfüggesztett szabadságvesztés jár.


600 ezer
dollárral emelte meg
a Salman Rushdie író fejére kitűzött vérdíjat az iráni közmédia. Így már 3,9 millió dollár, vagyis több mint 1 milliárd forint jár annak, aki megöli a Sátáni versek című könyv szerzőjét. Khomeini ajatollah, Irán néhai vallási vezetője 1989-ben bocsátott ki fatvát és tűzött ki milliós vérdíjat a brit íróra, mert a muszlimok szerint az 1988-ban Nagy-Britanniában kiadott mű sérti az iszlámot.


HÓ VAN, HÓ NINCS
Bár a Kanári-szigetek tengerpartján süt a nap, sőt kifejezetten strandidő van, havazás lepte meg az elmúlt napokban a Spanyolországhoz tartozó szigetcsoport magasabb részeit. A hó hírére rögtön turisták ezrei indultak a csúcsok felé megnézni az ott szokatlannak számító időjárási jelenséget, de sokan elakadtak a hegyi utakon.


RAGADÓS ENGEDETLENSÉG
Szlovák kollégáik után sztrájkba léptek hétfőn a litván pedagógusok. Fizetésemelést és az oktatási intézmények finanszírozásának növelését követelik. A szakszervezetekkel folytatott egyeztetések után a litván kormány azt ígérte a tanároknak, hogy az idén pótlólagosan ötmillió eurót költ a fizetések emelésére. Az érdekképviseletek szerint azonban négyszer ennyi pénzt kellene költeni. A sztrájkban az iskolák 12 százaléka vesz részt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek