Gázos csalók

A Tigáz szakembereinek adják ki magukat azok a csalók, akik kötelező felújításra, valamint karbantartásra hivatkozva próbálnak meg előleget kicsikarni a társaság borsodi, szabolcsi és hajdú-bihari fogyasztóitól.

Ország-világB. G.2016. 02. 07. vasárnap2016. 02. 07.
Gázos csalók

Az Északkelet-Magyarországon pár hete feltűnt trükközők kimondottan idős, tájékozatlan, jóhiszemű fogyasztókra vadásznak, akiket arra igyekeznek rávenni, hogy vásároljanak szén-monoxid-riasztót, s cseréltessék ki a gázberendezések csöveit, s egyéb tartozékait, mondván, azok nem felelnek meg az EU-szabványoknak.

A csalók a beígért fejlesztésekért előleget kérnek, aztán kámforrá válva eltűnnek a pénzzel.

Lapunk legutóbb Nyíregyháza és Vásárosnamény környékéről kapott hasonló történésekről híreket.

A Tigáz ismételten arra kéri a fogyasztóit, hogy ne higgyék el a trükkös csalók szavait, hiszen a társaság nem foglalkozik CO-riasztók eladásával, s ami még fontosabb, nem végez karbantartási munkákat a fogyasztók tulajdonában lévő vezetékrendszeren. Ráadásul a társaság munkatársai, illetve szerződéses megbízottjai nem jogosultak készpénz átvételére.

Tehát ha valaki vagy valakik „gázos”-pénzt kérnek, ne adjunk egy fillért se. Szóljunk inkább a szomszédnak, a rokonnak, a barátnak, de még inkább a rendőröknek, mert az illetők csalók.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek