Joguk van az élethez

HÉT-NYOLCEZREN TÜNTETTEK a fővárosban az elmúlt hét végén az állatok jogaiért, illetve azért, hogy akik vétenek ez ellen és védtelen négylábúakat kínoznak, megölnek, azok elnyerjék méltó büntetésüket.

Ország-világHardi Péter2016. 02. 26. péntek2016. 02. 26.
Joguk van az élethez

A deteki alpolgármester fia egy baseballütővel brutálisan agyonvert egy kiskutyát – tette mégis büntetlen maradt.

Ez volt az utolsó csepp a pohárban az állatbarátok számára. Bár a törvények lehetővé teszik az ilyen és ehhez hasonló állatias – elnézést az állatoktól – cselekedetek büntetését, mégsem érvényesítik azt, az elkövetők általában megússzák felfüggesztett szabadságvesztéssel.

A puhány gyakorlat megváltoztatása érdekében tartottak az elmúlt hét végén az ország több városában – Szegeden, Szombathelyen, Győrben – és Budapesten, az Országház előtt is tüntetést. Itt százhúsz állatvédő szervezet, köztük a kaposvári Kutyaplacc is képviseltette magát – tudtuk meg Szerecz Kornél elnöktől. Az állatoknak is joguk van az élethez, osztotta meg a megmozduláson való részvétel indokát a somogyi férfi.

Éppen ezért kérik a törvényhozást, hogy a kiszabható büntetést három évről emeljék fel ötre. A törvény szigorának az érvényesítése azért is fontos, mert aki a védtelen állatokat képes bántalmazni, az a tapasztalatok szerint előbb-utóbb ugyanígy bánik a családtagjaival, a kisgyermekekkel, a nőkkel is, a nála gyengébbel.

Örvendetes hozománya volt a tüntetésnek az állatvédők között kialakult egyetértés. Ez azért is fontos, mert hiába egyeztek meg az alapértékekben, az általuk képviselt állatok – kutyák, macskák, madarak, halak, hűlők, egyebek – részérdekei miatt eddig széthúzás volt tapasztalható közöttük. Napjaink egyre durvább esetei azonban egy platformra hozta az állatvédőket, és immár közösen harcolnak az embernek kiszolgáltatottak jogaiért – legfőképp az élethez való jogért, tudtuk meg Szerecz Kornéltól.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek