Nem szeret bennünket a hoki

Palágyi Béla Sportnapló rovata - Nem szeret bennünket a hoki. - Megmagyarázhatatlan, örök szerelmünk a jégkorong. Ha nem látom, nem hiszem: amikor Jászberényben a Lehelnek első osztályú hokicsapata volt, annyi néző tódult a pálya köré, hogy még a környező jegenyefák ágain is ücsörögtek. Mínusz tíz fokban!

Ország-világPalágyi Béla2016. 02. 20. szombat2016. 02. 20.

Fotó: Mudra László

Nem szeret bennünket a hoki Fotó: Mudra László

Ez a sportág viszont nem szeret bennünket: amikor a vasról befelé kellene pattanni a korongunknak, az kifelé pattan. Vasárnap a Papp László Arénában a téli olimpián való részvétel volt a tét jégkorongozóink számára. Szépen lépdeltek a csoportjukban, aztán az utolsó, sorsdöntő összecsapáson a lengyelek következtek. A meccs 0-0 lett, ugyanennyi a hosszabbítás is, amikor három-három büntető következett. 

Ebből a lengyelek egyet beütöttek, és azzal továbbjutottak. Hogy voltak közben helyzeteink? Naná – csak éppen a hoki nem szeret bennünket. A 9000 (leírom betűvel is, hátha egy futballdrukker rosszul olvassa: kilencezer!) néző azért lelkesen megtapsolta a csapatot. Mert majdnem győztek, és ez is valami!

Ezek is érdekelhetnek