Annak idején olajban reménykedtek, de jobban jártak azzal, amit találtak

Fiatalodó gyógyközpont - Bár annak idején olajban reménykedtek a Zalakaroson fúró szakemberek, mára egyértelmű: a település jobban járt azzal, hogy helyette gyógyvizet találtak. Idén ötvenéves a gyógyfürdő, amely megváltoztatta a zalakarosiak életét.

Ország-világKoppány György2016. 03. 04. péntek2016. 03. 04.
Annak idején olajban reménykedtek, de jobban jártak azzal, amit találtak

Czirákiné Pakulár Judit, a város turizmusért felelős alpolgármestere elmondta, az eddigi fejlesztések révén a gyógyüdülőhely a megelőzés és a gyógyítás mellett a fiatalok számára is nyújt szórakozási, pihenési lehetőséget. Itt van a Kis-Balaton, a környékbeli települések látnivalókban gazdagok, bivalyrezervátum és két kalandpark is várja a bátrakat.

A 98 fokos gyógyvíz elfolyó vize egy újonnan kialakított tóba kerül, ahol táplálja a tavirózsákat, körülötte pedig látványos tanösvények, sétányok látogathatók. Pályáznak a gyógyhellyé nyilvánításért, valamint szeretnének kiépíteni egy olyan látogatóközpontot, ahol színház, mozi is helyet kapna. Garaboncnál lejáratot alakítanának ki a Kis-Balatonhoz, pihenőhellyel, tanösvénnyel, fényképezési poszttal. A fürdőhely tradicionális küldőpiaca Németország, azonban az egykor idelátogatók mára megöregedtek, ezért most a fiatalabbak megnyerése a cél.

Ezek is érdekelhetnek