Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
Sokan azt gondolják, hogy minden élelmiszernek jót tesz a hűtés, mert így sokáig frissek maradnak és lassabban romlanak meg.
Van azonban egy étel, amit nem szabad a hűtőszekrényben tárolni: a krumpli – állítja a brit élelmiszer-biztonsági hivatal. Amikor a krumplit betesszük a hűtőbe, a benne lévő keményítő cukorrá alakul. Ez a cukor később sütés közben összekeveredik egy bizonyos aminosavval (aszparaginsavval), ebből pedig a szervezetünkre káros anyag, akrilamid keletkezik. (Ezt a szerves vegyületet az iparban műanyagok és festékek gyártása során használják.)
Az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság szennyezőanyagokkal foglalkozó szakbizottsága tavaly megerősítette: az élelmiszerekben jelen lévő akrilamid valószínűleg megnöveli a rák kialakulásának kockázatát, melyet állatkísérletekkel bizonyítottak.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu