Az egyetem folyamatosan vizsgálja, hogy mennyire elégítik ki a gyakorló gazdák igényeit

GYAKORLAT TESZI A MEZŐGAZDÁSZT - Az agrárium- és a vidékfejlesztés a célja annak a többoldalú keretmegállapodásnak, amelyet a gödöllői Szent István Egyetemen kötöttek.

Ország-világHardi Judit2016. 04. 11. hétfő2016. 04. 11.

Kép: Gödöllő, 2010. október 3. A Szent István Egyetem épülete Gödöllőn. MTI Fotó: H. Szabó Sándor, Fotó: H. Szabó Sándor

Az egyetem folyamatosan vizsgálja, hogy mennyire elégítik ki a gyakorló gazdák igényeit
Gödöllő, 2010. október 3. A Szent István Egyetem épülete Gödöllőn. MTI Fotó: H. Szabó Sándor
Fotó: H. Szabó Sándor

 A stratégiai együttműködés az Emberi Erőforrások Minisztériumának Felsőoktatásért Felelős Államtitkársága, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az egyetem között azért is fontos, mert így a szakmai szervezetek az oktatásban is aktívabban segíthetik az intézmény munkáját. Fontos, hogy a fiatalok visszataláljanak az agráriumhoz, nagyobb kedvvel és többen válasszák a mezőgazdaságot hivatásukul. Ennek elengedhetetlen része a gyakorlati irányultságú oktatás, amelyben fontos szerepet játszhatnak a programban részt vevő cégek.

„A SZIE oktatási palettája, képzési kapacitása – az agrár-felsőoktatás átalakításának köszönhetően – 2016. január elsejétől mintegy 60 százalékban a vidékfejlesztés és az agrárium tárgyköréhez kapcsolódik. Az egyetem folyamatosan vizsgálja, hogy a jelenlegi képzési színvonal mennyire elégíti ki a gyakorló gazdák igényeit. Folyamatosan keressük azokat a képzési, továbbképzési formákat, kereteket, amelyek már a tanulás időszaka alatt lehetővé teszik a hallgatóknak, a jövő szakembereinek a gyakorlati tudás megszerzését” – mondta el dr. Tőzsér János, az egyetem rektora a megállapodást megelőző sajtótájékoztatón.

Ezek is érdekelhetnek