Nem nyugszanak

Kedden ismét tüntettek, vagyis lezárták a belváros egy részét a taxisok. A sofőrök ugyanis nem elégedettek az Ubert érintő szigorításokkal: azért vonultak fel újra, mert a kormány előzetesen ígért lépéseivel ellentétesen semmi nem történt.

Ország-világMunkatársunktól2016. 04. 29. péntek2016. 04. 29.

Kép: Taxisok tüntetnek Budapesten 2016. árpilis 26-án. A sofőrök azért tüntetnek, mert meglátásuk szerint a januári ígéretek dacára semmilyen lépéseket nem tett a kormányzat az Uber és más, a szabályozásnak nem megfelelő személyszállító szolgáltatások ellen. Hösök terétől indultak és egészen a Lánchídig mentek, amelyet le is zártak., Fotó: Forgács Zsuzsanna

Nem nyugszanak
Taxisok tüntetnek Budapesten 2016. árpilis 26-án. A sofőrök azért tüntetnek, mert meglátásuk szerint a januári ígéretek dacára semmilyen lépéseket nem tett a kormányzat az Uber és más, a szabályozásnak nem megfelelő személyszállító szolgáltatások ellen. Hösök terétől indultak és egészen a Lánchídig mentek, amelyet le is zártak.
Fotó: Forgács Zsuzsanna

Az előző, még télen szervezett „taxisblokád” hatására a kormány szigorította az Ubert érintő adótörvényeket, több szabálytalanul működő uberes rendszámtábláját is levették.

Az Uber is reagált a tüntetésre: kedden dugóba ragadt utasainak 50 százalékos kedvezményt ajánlott.

Ezek is érdekelhetnek