Csodák ünnepén - Önfeledt, vidám vasárnapot minden gyereknek!

A Szabad Föld hetilap szerkesztői egész évben kiemelten figyelnek a gyerekekre, nevelésükre, egészségükre, arra, hogy hogyan tehetnénk minél jobbá életüket. Gyermeknap előtt megjelent friss számunkból ajánlunk néhány kapcsolódó írást:

Ország-világSZF-ajánló2016. 05. 28. szombat2016. 05. 28.
Csodák ünnepén - Önfeledt, vidám vasárnapot minden gyereknek!


Vadmalac az ambulancián 
KEDVELT mesefigurák mosolyognak a beteg gyerekekre a kecskeméti kórházban. A léptékében, tematikájában európai és országos viszonylatban is egyedülálló dekorációt a Csemetedoki projekt révén alkották meg.

Receptajánló rovatunk „Szeretik a gyerekek” címmel jelent meg: Sütinyalókát – Mákos-vaníliás palacsintát – és Zöldségtócsnit párizsival ajánlunk.

A gyermekek esélyeiről szól Hardi Judit összeállítása friss lapunkban, „Széles a szakadék” címmel:
„TÁRSADALMI KASZTOK hivatalosan már sehol sem korlátozzák a lakosság életét, mégis a különböző
osztályok közötti átjárás csak kevesek számára lehetséges. Hogy ki milyen környezetben nevelkedik,
nagyrészt eldönti azt is, hogy felnőttként a gazdagok vagy a szegények számát gyarapítja-e.”



TOVÁBBI KIEMELT AJÁNLATAINK A MÁJUS 27-ÉN MEGJELENT SZABAD FÖLDBŐL:

 

Azt se tudtuk, létezik ilyen izom
A TAVASZ KÖZTUDOTTAN A NAGY FOGYÓKÚRÁZÓS ELHATÁROZÁSOK IDEJE. Ilyenkor az ember szentül hiszi, hogy mire a napsütés lecsalogat rólunk mind több ruhadarabot, a lemondások és küszködések nyomán a pluszkilóktól is megszabadulunk. Úgy tartják, közösségben, együtt megsokszorozódik a kitartás. Pláne erős a motiváció, ha a gyötrelmeket meg is fizeti valaki: Drávaszerdahelyen kétezer forintot ér minden leadott kiló, Székkutason pedig 25 ezerrel jutalmazták a győztest. Persze nem kell a zsírvesztést olyan önsanyargató módon űzni, ahogy anno Byron tette...
Guba Zoltán riportja és összeállítása a friss Szabad Földben olvasható.
 

Trollokkal nem foglalkozom 
„ÖRÖM VOLT HARCOLNI VELED, WINNETOU!” – ezt az elismerő üzenetet találta az öltözőjében Apáti Bence egy premier után legendás mesterétől, Seregi Lászlótól. A Magyar Nemzeti Balett magántáncosa mosolyogva összegzi pályáját: akár be is fejezhetné, hiszen már 29 éves korára eltáncolhatta a balettirodalom leghíresebb szólószerepeit. A sokoldalú táncos hivatása mellett blogot ír és prózai színészként filmekben szerepel, bokszol és motorozik. Mostanság pedig szombat esténként a TV2 Kismenők című tehetségkutató műsorában zsűrizik.
Szijjártó Gabriella interjúja a friss Szabad Földben jelent meg május 27-én.
 

Körfűrésztől melltartóig 
VOLTAIRE a felvilágosodás idején, Filozófiai ábécé című művében megállapította, hogy számos tudós nőt látott a világ, mint ahogyan harcos amazonokat is, ám feltalálónőt egyet sem. Az 1700-as években ez igaz lehetett – nem azért, mert az isteni szikra csak férfiagyban pattanhat ki, hanem a társadalom akkori berendezkedése miatt. Ám az idők változtak – a francia filozófus ámulva olvasná összeállításunkat.
Király Farkas cikke a friss Szabad Föld Családi Magazinjának vezető írása.

 

TOVÁBBI AJÁNLATAINK CSALÁDI MAGAZINUNKBÓL:


Kincsek és kacatok
Tanuljunk meg selejtezni!

Nagy kerítő a kórház
Egészségünk
rovat

Elpusztulhat Hawaii?
Tudományos mozaik

Elfagyott remények
A Szabad Föld kertjében


Alinda és Zsuzsa
Ujlaki Ágnes tévékritikája

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek