Tisztítóvíz a postákon – Rosszul teljesítenek – Füle a falnak- 2 millió kitelepített - Hírmorzsák

Ország-világMunkatársunktól2016. 07. 17. vasárnap2016. 07. 17.
Tisztítóvíz a postákon – Rosszul teljesítenek – Füle a falnak- 2 millió kitelepített - Hírmorzsák


IGÉNY SZERINT
A Gangesz folyó menti zarándokhelyekről eredő folyóvizet kezdték árusítani az indiai postahivatalokban. Az emberek bűneit a helyiek szerint hatásosan eltávolító, ám annál szennyezettebb folyóvizet üvegpalackokban kínálják. A tisztítóvíz az interneten szintén megrendelhető, a forgalmazó az áru házhoz szállításáról is gondoskodik.


ROSSZUL TELJESÍTENEK
Menekültek alkalmazását sürgeti a frankfurti tőzsde DAX-30 indexében szereplő vállalatoknál Sigmar Gabriel német alkancellár. A politikus szerint a nagy cégek elkötelezettsége a menekültek alkalmazása mellett elmarad a középvállalati szektorétól. Az indexben jegyzett cégeknél június elején 54 menekült jogállású munkavállaló dolgozott, és a 30 vállalat által menekülteknek meghirdetett 2700 gyakornoki helyből 500-at töltöttek be. A DAX-30 mutatóban jegyzett társaságok közé tartozik például az Adidas, a BMW, a Continental, a Daimler, a Deutsche Telekom és a Lufthansa.


FÜLE A FALNAK
Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön jóváhagyta a sokak által bírált terrorelhárítási törvénymódosításcsomagot. A tömeges lehallgatást lehetővé tevő, az orosz Nagy Testvér néven elhíresült szabályozás arra kötelezi az orosz telekommunikációs cégeket, hogy három évig tárolják a telefonhívások metaadatait, fél évig pedig a hívások és az üzenetek tartalmát is. A közeli rokon újabb szeszélye sokba fog kerülni, a kivitelezési költségek akár 33 milliárd dollárra is rúghatnak.


2 millió
embert kellett kitelepíteni
az áradások és a földcsuszamlások miatt Kína déli részén, ahol a Nepartak nevű tájfun tombolt. Az idei viharok a városi övezetekben és a nagy folyók közelében okozták a legnagyobb pusztítást. A kí nai kormány bejelentése szerint legalább 73 000 épület dőlt össze, és 1,7 millió hold termőföldet öntött el a víz. Becslések szerint 10 milliárd dollár kár érte az országot. A helyi hatóság közleménye szerint 160 embert halt meg.

Ezek is érdekelhetnek