Fő a biztonság!

Digitális karórák vigyáznak júliustól a nyíregyházi idős emberek egészségére. A jelzőrendszeres szolgáltatás már korábban is működött a nyírségi megyeszékhelyen, de most modernizálták azt. Az ütés- és vízálló karóra végigköveti az idős ember életritmusát úgy, hogy a bőrfelülethez tapadva adja le a jeleket, tehát nincs szükség a megérintésére.

Ország-világBalogh Géza2016. 08. 06. szombat2016. 08. 06.
Fő a biztonság!

Nyomon követhető az illető tevékenysége, a központi diszpécser folyamatosan látja az aktivitást és a passzivitást. Ha érkezik a segélyjel, akkor nem kell várni az azonnali beavatkozásra, a báziskészüléknek köszönhetően telefonos kapcsolat létesül, ami felgyorsítja a hatékony segítségnyújtás folyamatát. Az aktivitási görbe alkalmazása okostelefonra is feltelepíthető.

A szolgáltatás azért is igen népszerű az idősödő lakosság körében, mert a jelzés az év 365 napján, a nap 24 órájában működik. Az érintettek önálló életvitelt folytathatnak, miközben biztonságban érezhetik magukat saját otthonukban, ha baj van, jelezhetnek, és érkezik a segítség, de a hozzátartozóknak is megnyugtató az idős családtag fizikai állapotának állandó felügyelete. A Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ eddig a megyeszékhelyen 133 rádióhullámmal működő jelzőkészüléket működtetett, a mostani modernizálással és bővítéssel 175-re nőtt a szolgáltatást igénybe vevő idősek száma.

Ezek is érdekelhetnek