Meglepő adatok a Teréz körúti tettesről – A robbantás ügyében nyomozó tiszt lett a bőnyi rendőrgyilkos áldozata?

Nincs megoldás – Motivációja továbbra sem ismert, ám múltjáról napról napra többet tudunk meg. A múlt hét szerdán elfogott, körúti robbantóként megismert fiatal férfi gyerekkorában súlyos traumákat élt át. (Lapzártánk óta, az október 26-i bőnyi rendőrgyilkosság kapcsán újabb érdekes információkkal állt elő a sajtó - a szerk.)

Ország-világHardi Judit2016. 10. 28. péntek2016. 10. 28.
Meglepő adatok a Teréz körúti tettesről – A robbantás ügyében nyomozó tiszt lett a bőnyi rendőrgyilkos áldozata?

Jelenleg is vizsgálják a Teréz körúti robbantással gyanúsított férfi beszámíthatóságát, aki a Blikk információi szerint depressziós jeleket mutat. P. László szeptember 24-én éjjel robbantott a budapesti Teréz körúton, a detonációban két rendőr sérült meg súlyosan. Azóta hajtóvadászat folyt ellene az országban, végül múlt hét szerdán sikerült elfogni.

A férfit Keszthelyen kapták el, a karmacsi (P. László ott lakott) házkutatás pedig alátámasztotta a rendőrség korábbi aggodalmát – miszerint gyanították, az elkövető további robbantásokra készül. Olyan összetevőket találtak, amelyek alkalmasak robbanóanyag készítésére, illetve szögekre, facsavarokra bukkantak a kommandósok. Azt azonban továbbra sem sikerült kideríteni, miért is robbantott egy hónappal ezelőtt. Fény derült azonban több részletre is a férfi gyerekkorából.

Szintén a Blikk információja, hogy P. László 15 éve, 7 évesen szerepelt a Csellengők című műsorban. Édesapja (az anya beleegyezése nélkül) négyéves húgával együtt Dél-Amerikába szökött velük. Az apa állítólag már P. László kora gyermekkora óta terrorizálta a családot. A szülők kapcsolata a második gyerek születése után romlott meg végleg: az anya elköltözött a gyerekekkel, az apa azonban meglátogathatta őket.

Ezt ki is használta, egy alkalommal, amikor csak a nagymama vigyázott rájuk, a férfi elrabolta a testvérpárt, de az anyának sikerült visszaszereznie a gyerekeket. Később azonban ismét próbálkozott az apa, ekkor vitte Venezuelába a testvéreket.

A rendőrség múlt heti  tájékoztatóján elhangzott: a férfi magyar állampolgár, nem budapesti, nincs priusza. Sajtóhírek szerint az elkövető banális hibát vétett: saját e-mail címéről rendelt egy alkatrészt a bombához, végül ez vezette el hozzá a rendőröket.