Példátlan, ami a Népszabadsággal történik

Október 8-án, szombaton délelőtt MTI-hír söpört végig a hírportálokon, amely szerint a Népszabadságot kiadó Mediaworks szombattól felfüggeszti a Népszabadság nyomtatott és internetes formában történő kiadását, a megfogalmazás szerint "a lap új koncepciójának kialakításáig, illetve megvalósításáig". Mire a hírt olvashattuk, a nol.hu már nem üzemelt.

Ország-világSZFO2016. 10. 08. szombat2016. 10. 08.
Példátlan, ami a Népszabadsággal történik

Telefonbeszélgetések és Facebook-bejegyzések alapján gyorsan kiderült, hogy maguk a szerkesztőségi munkatársak sem tudtak semmit arról, hogy mi történik, sokan közülük később értesültek a lépésről, mint az éppen interneten szörfölő olvasók.

Amit biztosan lehet tudni: évtizedek óta folyamatosan működő, tekintélyes orgánumnál nem így szokás "új koncepciót kialakítani, megvalósítani".

Az újságárusoknál kapható szombati Népszabadság egyébként címlapján folytatja Rogán helikopteres botrányának és Matolcsy és barátnője ügyének feltárását. A Matolcsyról a címlapon kezdődő, és a lap 5. oldalán folytatódó összeállításban a Népszabadság által feltárt lakás-botrány témája is folytatódik.

Később a Mediaworks közleményt adott ki, amelyben a gyors példányszámcsökkenéssel és fenntarthatatlan üzleti modellel magyarázta a lépést, magáról az eljárásról nem ejtve szót, azon kívül, hogy kijelentik, "nagyra becsülik az előfizetőket", és megkeresik őket az új helyzetnek megfelelő ajánlatokkal.

Nagy N. Péter főszerkesztő-helyettes a Klubrádiónak elmondta, hogy a szerkesztőség éppen költözik, a következő, hétfői megjelenés előtt péntektől egy napig nincs munka a szerkesztőségben, és le is szerelték a szerkesztőségi gépeket, azzal, hogy vasárnap az új helyen kezdődhet a munka.

Ezek is érdekelhetnek