Titokzatos vendégeink

A kérdés örök: találkozhatunk-e Földön kívüli civilizációkkal? Írásunk a november 4-én megjelent friss Szabad Föld 25. oldalán.

Ország-világSZF-ajánló2016. 11. 05. szombat2016. 11. 05.
Titokzatos vendégeink

Munkatársaink, Habik Erzsébet és Palágyi Edit "Ufók a spájzban" címmel készített friss lapunkban összeállítást: 
"Az egriek aktívan keresik erre a választ, mint ahogyan a szegedi Sós Tibor is, aki ufókutatóként jegyzi könyveit."
Kétes jelek - Hogy került a mamut mellé? - Jelekre várva - Félnünk kellene?


TOVÁBBI KIEMELT AJÁNLATAINK A NOVEMBER 4-ÉN MEGJELENT SZABAD FÖLDBŐL:


Volt egyszer egy kofajárat
Hová lettek a dunai kikötők? – kiáltott fel lapunk pontosan negyven évvel ezelőtt e drámai címmel indított cikkében, merthogy egyre-másra szűntek meg a folyami kikötők, s ami megmaradt, azzal se igen törődött senki. Az igazi kérdés persze így szólt: hová lett a dunai hajózás? Negyven év elmúltával jelenthetem: a dunai kikötők köszönik, jól vannak, ám a dunai hajózásról ugyanez már nem mondható el…


Mekkora csoda ez!
VÁSÁROSNAMÉNYI SZÜLŐHÁZÁBAN hamarosan múzeumot rendeznek be az életéről. Nyaralójában lavór és vaskályha emlékezteti a múltjára. Sosem szerette a rockot, de Illés-lemeze azért volt. A Kossuth-díjas Bangó Margit, a magyar nóta és a cigányzene királynője december 17-én tartja életműkoncertjét Budapesten.


Torna, hittan, kémia
Három év telt el az iskolai hit- és erkölcstan, illetve az erkölcs tantárgy kötelező bevezetése óta, s időközben jócskán megfogyatkozott az egyházi hittanórákra járók száma. Donáth László evangélikus lelkész szerint a hit a legbensőbb dolog, amit nem lehet a torna- és a kémiaóra közé beiktatni.

Ezek is érdekelhetnek