Lehúzhatják a rolót

Újabb minisztériumi háttérintézmények szűnnek meg hamarosan, ezúttal egészségügyi feladatköröket szerveznek ki járási és kormányhivatalokhoz.

Ország-világdiju-2017. 01. 29. vasárnap2017. 01. 29.
Lehúzhatják a rolót

A Magyar Hírlap azt írja, április elsejétől az Országos Tisztifőorvosi Hivatal, a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet, az Országos Közegészségügyi Központ és az Országos Epidemiológiai Központ szűnik meg. Mindezt a lappal a Miniszterelnökség közölte. Ahogyan azt is, a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet területi szervei július elsejével szűnnek meg, november elsejétől pedig a Magyar Államkincstárba olvad be az Országos Nyugdíj-biztosítási Főigazgatóság.

A megszűnések, átalakítások, beolvasztások célja többek között a spórolás, de az egyelőre nem ismert, hogy az idei évi megtakarítások összege mekkora lesz. Ez nem mostanában fog kiderülni, mivel még arról sincs adat, hogy a tavaly megszűnt intézményekkel mennyit spóroltak. Annyit tudni, hogy a januárban huszonöt, tavaly szeptemberben tizennégy megszűnt intézményből a kormányhivatali szervezetrendszerbe eddig körülbelül 2500, a fővárosi és megyei kormányhivataloktól a járási hivatalokba 7500 dolgozó került át, eddig.

Ezek is érdekelhetnek